Děti ze Zlínska poměřují své znalosti o světě financí s vrstevníky z celé republiky

Děti nejen ze Zlínského kraje prověřují finanční gramotnost. Foto: Marta Vokurková
ZLÍNSK KRAJ - více než 20 tisíc dětí se zapojilo do 11. ročníku Soutěže finanční gramotnost. Od nejmenších školáků až po teenagery na středních školách. V lednu je všechny čekají okresní kola. Ti nejlepší pak mají šanci postoupit přes krajské kolo až do slavnostního finále v budově ČNB. Ve Zlínském kraji se soutěže účastní 20 škol.

V první fázi soutěže se děti musely popasovat s testy, které prověřují jejich finanční gramotnost. Ty jsou rozdělené do tří věkových kategorií. „Tři nejlepší děti z každé kategorie v jednotlivých školách postupují do lednových okresních kol. V nich už budou pracovat v týmu,“ popisuje Marta Gellová, předsedkyně Rady EFPA ČR. Z tisícovky týmů pak do dalšího klání postoupí jen ti nejlepší.

Ve Zlínském kraji se do soutěže zapojilo celkem 20 škol. Které týmy si v ostré konkurenci poradí nejlépe, bude jasné 5. února.

Soutěž Finanční gramotnost připravuje organizace METODICA spolu s Evropskou asociací finančního plánování (EFPA) a s podporou MŠMT ČR.  Hlavním partnerem je Abeceda peněz od České spořitelny, což je největší program na finanční vzdělávání dětí v ČR.

„Abeceda peněz má mnohaleté zkušenosti s výukou finanční gramotnosti dětí všech věkových kategorií. Věnujeme se jim osobně i prostřednictvím on-line hodin. S pomocí profesionálních pedagogů pro ně vyvíjíme hry, soutěže a další pestré výukové programy,“ popisuje David Hubáček, který má finanční vzdělávání v České spořitelně na starosti. Soutěž finanční gramotnost podle něj už mnoho let pomáhá přivést pozornost veřejnosti k tématu, které je pro budoucnost naší společnosti klíčové. „Vnímáme ji jako další důležitou aktivitu na poli finanční gramotnosti. A proto ji s radostí podporujeme,“ dodává.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x