Digitální technická mapa pokračuje

foto: kr-zlinsky.cz
ZLÍNSKÝ KRAJ – Realizace Digitální technické mapy je v plném proudu. A teď se projekt dočkal několika dodatků a aktualizací. Zpřístupněn by měl být nejpozději 30. června 2023.

Minulý týden radní kraje schválili dodatek ke smlouvě o spolupráci o tvorbě Digitální technické mapy. Dodatek a smlouva řeší součinnost při pořizování dat v průběhu realizace projektu s jednotlivými obcemi kraje. Cílem je sdílení podrobných informací o stavebních a technických objektech. Projekt by tak měl urychlit přípravy staveb.

„Před zahájením prací na sběru podrobných informací o stavebních a technických objektech a zařízeních je vždy nezbytné dosáhnout dohody s vlastníkem, správcem nebo provozovatelem o převzetí a následné aktualizaci nově pořízených dat. Dodatek, který jsme schválili, řeší právě součinnost při pořizování dat v průběhu realizace projektu digitální mapy a zodpovědnost za získaná data,“ řekl radní Zlínského kraje Jiří Jaroš, zodpovědný za oblast digitalizace.

Celkové předpokládané náklady na projekt Digitální technické mapy jsou 210 milionů korun. Velkou částkou ale přispěje dotace Evropské unie, která činní 85 procent nákladů. Zbylých 15 procent tvoří vlastní spolufinancování Zlínského kraje.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x