Díky Charitě Uherské Hradiště mohou bezdomovci přečkat mrazivé noci v teple

Charita Uherské Hradiště nabízí lidem bez domova tzv. teplé židle. Foto: Zlin.cz
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Střediska Cusanus, která provozuje Charita Uherské Hradiště, nabízí lidem bez domova tzv. teplé židle. O co se přesně jedná?

„Této nabídce jsme vlastně přizpůsobili vstupní chodbu do Nízkoprahového denního centra. To je samozřejmě v noci zavřené. Od Štědrého dne je ale v chodbě pro bezdomovce připraveno pět židlí, na kterých mohou přečkat noc. K dispozici jsou jim také toalety. Tuto službu mohou využívat každý den vždy od 16.30 do 5.30 hodin,“ informoval vedoucí zařízení Zdeněk Vávra.

Na tuto službu navazuje každý všední den od 9.00 hod. nízkoprahové denní centrum. To je bezdomovcům ve všední dny otevřeno do 15 hod.

„Lidé se zde mohou během dne umýt, vyprat si oblečení, dostanou najíst a v případě potřeby získají z charitního šatníku i potřebné oblečení,“ informuje o nabízených službách Zdeněk Vávra. Potraviny přitom Nízkoprahové denní centrum dostává každý týden z nedalekého nákupního centra Tesco.

„Jednou týdně dostáváme zhruba na týden čtyřicet až padesát kilogramů jídla. Jedná se především o pečivo, zeleninu a ovoce,“ připomíná Zdeněk Vávra. Přes víkendy je Nízkoprahové denní centrum v Uherském Hradišti zavřené.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x