Díky kamerám dopadli v Kroměříži dva mladíky podezřelé z krádeže kol

Ilustrační foto: archiv zlin.cz
KROMĚŘÍŽ – Kamerový systém se kroměřížským strážníkům opět osvědčil. Díky němu v těchto dnech zadrželi dva mladé muže, kteří jsou podezřelí z krádeže jízdních kol.

Mladíci nad ránem v centru Kroměříže převáželi tři bicykly, což neuniklo pozornosti operátorky městského kamerového systému. Podezřelé zaznamenala ve Vodní ulici, kam oba přijeli na kole.

Poté odešli ulicí Dobrovského, když se na křižovatce ulic Dobrovského a Křižná zastavili, jeden z nich držel dvě kola a druhý zašel mimo zorné pole kamery do ulice Křižná. Během chvíle vyšel s dalším kolem. Operátorka pojala podezření, že kolo ukradli, proto byla na místo vyslána hlídka,“ uvedl ředitel městské policie Libor Kubiš.

Dvojice dále pokračovala směrem na Riegrovo náměstí. Jeden z mladíků kolo vedl a druhý na kole jel a v pravé ruce ještě odvážel další kolo. Když spatřili přijíždějící služební vozidlo, kolo odhodili a pokračovali dál.

Ale to už byla na místě hlídka, která je zastavila a požádala o vysvětlení. Dotyční uvedli, že byli vyzvednout kolo bratrance a chtěli ho převézt domů,“ přiblížil Kubiš.

Vzhledem k nepravdivému vysvětlení byla na místo přivolána hlídka Policie ČR, která si muže ve věku devatenáct a jednadvacet let převzala pro podezření trestného činu krádeže k dalšímu šetření.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x