Díky regeneraci přibudou na sídlišti v Malenovicích parkovací stání

Foto: MěÚ Zlin
ZLÍN - Na sídlišti v Malenovicích začala VII. etapa regenerace, dotkne se ulic Tyršova, U Sídliště, Milíčova a třídy Svobody. Serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí zlínského magistrátu Tomáš Melzer.

V pořadí VII. etapa regenerace panelového sídliště řeší rekonstrukci místních komunikací včetně parkovacích stání, chodníků a revitalizace zeleně a dětského hřiště mezi bytovými domy. Celá etapa je rozdělena na dvě samostatné stavby.

První stavba se zabývá opravou komunikace, opravou a doplněním chodníků pro pěší, úpravou a rozšířením parkovacích ploch pro zvýšení kapacity stání pro osobní vozidla a úpravou veřejného osvětlení. Součástí regenerace je i doplnění a oprava ploch pro tříděný a komunální odpad, rekonstrukce hřiště a následná revitalizace zeleně. Na profilu komunikace byly navrženy dva zpomalovací prahy určené jako místa přecházení.

„V rámci regenerace sídliště rozšíříme vozovku. Zvýší se i kapacita parkovacích míst tím, že byla navržena nová organizace parkování. Nově tak přibude přes 20 parkovacích stání,“ upřesnil radní pro dopravu Michal Čížek.

Druhá stavba se zabývá revitalizací prostoru vnitrobloku mezi bytovými domy a zahradou místní mateřské školy ulic Milíčova a třída Svobody. Vzniká zde nové oplocené dětské hřiště s pískovištěm, které se nachází v prostoru zeleně. Chybět nebudou odpočinkové lavičky, stojany na kola, odpadkové koše a osvětlení.

„Dětské hřiště bude vybaveno různými herními prvky, jako jsou například houpačky, domeček se skluzavkou, balanční prvky nebo průlezky,“ dodal Michal Čížek.

Předpokládaná cena regenerace je necelých 17 milionů korun, přičemž je částka dělena mezi město, komisi místní části Malenovice a dotační titul, které město pro tuto regeneraci získalo ze Státního fondu rozvoje bydlení. Stavba VII. etapy regenerace panelového sídliště v Malenovicích potrvá na základě smlouvy o dílo nejpozději do 30. 11. 2020.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x