Divadla v šapitó, dobré jídlo i živá hudba: Týden kultury ve Velkých Karlovicích je v plném proudu

foto: Resort Valachy, Týden kultury
VELKÉ KARLOVICE – Ve Velkých Karlovicích je opět rušno. A ještě aby ne, v Resortu Valachy je totiž v plném proudu Týden kultury. Tradiční tečka za letními prázdninami nabízí divadelní představení v cirkusovém šapitó, bohatý doprovodný program i dobré jídlo. Myslí ale i na pomoc hospici Strom života a Kristýnce s vážnou retardací.

Na louce u Spa hotelu Lanterna v Resortu Valachy vyrostlo cirkusové šapitó. To značí jen jedno – tradiční Týden kultury na Valašsku je opět tady. A že jde o pořádnou symbolickou tečku za letními prázdninami, jak se sluší a patří.

Kulturní program odstartoval už v polovině týdne, kdy ve středu večer diváky potěšili Jan Čenský společně s Josefem Cardou a Danou Morávkovou při vyprodané komedii Jen pravdu, drahý. Start skutečně impozantní, program ale své trumfy odhaluje postupně. Velké Karlovice tak letos lákají například na Václava Vydru s Janou Bouškovou, Báru Munzarovou s Martinem Trnavským nebo na Denisu Nesvačilovou. Závěr kulturního týdne potom bude patřit Dohodám Jaroslava Duška, který přidá i besedu za účasti lékaře funkční medicíny Jana Vojáčka.

A na jaký program se tady mohou návštěvníci těšit? I když je část festivalu už za námi, pořád je ve hře doprovodný program. U šapitó totiž každý den vystupují hudebníci. V sobotu a neděli odpoledne se tak představí houslistka Alžběta Králová, která zahraje taky v úterý. Na pondělní odpoledne ji potom vystřídá saxofonistka Nikol Naňáková. Pohodovou atmosféru doplní taky dobré jídlo. K dispozici je totiž gastro zóna s posezením, kde si můžete pochutnat například na talíři výběrových sýrů, sandwichi s hovězím masem, zeleninovém špízu s tofu nebo na kousku frgálu.

V sobotu navíc akce láká hlavně rodiče s dětmi na Rodinný den s cirkusovým a tanečním workshopem, soutěží Eta kuchtík, improvizovaným představením Z půdy Haram pádí, kejklířem, řemeslnými dílnami, projížďkami na koni nebo ruličkovým překvapením. Vstupné je dobrovolné. V neděli 25. srpna jsou potom děti zvány na pohádku Zvěřinec pana Ezopa.

Pro ty starší je v sobotu na programu představení Rošáda od Divadelního spolku Frída. V neděli se zase představí Malé divadlo komedie s inscenací Ani o den dýl. Pondělí a úterý ovládne Jaroslav Dušek s programem Čtyři dohody a s besedou Zdravá pomoc, kdy jej doprovodí lékař Jan Vojáček. Letošní Týden kultury potom uzavře Pátá dohoda.

Kromě zábavy ale festival taky pomáhá. Pořádající Resort Valachy předá po ukončení kulturního týdne výtěžek mobilnímu hospici Strom života a místní rodině Kristýnky Němcové, která trpí závažnou retardací po předčasném narození.

Zobrazit fotogalerii >>

--> --> --> --> -->