Dny slovenské kultury nabídnou i oblíbený tenisový turnaj osobností

Foto: Lázně Luhačovice a.s.
LUHAČOVICE - Divadelní představení, filmy, koncerty a další doprovodné akce a mezi nimi také už docela vyhlášený a hojně navštěvovaný tenisový turnaj osobností. To vše se vejde do rámce závěru léta v největších moravských lázních a 9. dílu Dnů slovenské kultury, nad kterými přebírají už tradičně záštitu velvyslanci obou sousedních a pořád spřízněných zemí.

Velvyslanec České republiky na Slovensku Tomáš Tuhý má hodně sportovní krev, a tak se v sobotu podle všeho znovu objeví společně s generálním ředitelem Lázní Luhačovice Eduardem Bláhou i na dvorcích v tenisovém areálu. Jedno je podle obou úspěšných mužů jasné: čas strávený se sportem – na kole, na fotbalovém trávníku i na antuce – se nepočítá a odebírá vrásky i roky.

„Zatímco při prvním ročníku turnaje v roce 2014 jsme měli šestnáct účastníků, letos počítáme až se čtyřiceti, to je posun a žádá si, abychom plně využili kapacitu pěti dvorců. Náš turnaj prostě košatí, připravíme na panelech u Ottovky průřez dosavadním děním a nabídneme i těm, kteří si nejdou zahrát, aby se podívali, kdo všechno už u nás bojoval v potu tváře o fiftýny,“ zve hlavní organizátor Dalibor Chrastina, který se jako vždy bude moci spolehnout na řadu pomocníků.

„Rozhodně jde o jednu z nejhezčích akcí svého druhu, to mohu říci s klidným svědomím, znám jich spoustu,“ těší se na lázeňské smeče obhájce loňského prvenství, otec našeho donedávna světového hráče Tomáše Berdycha Martin, který i letos dorazí s partnerem Martinem Liberdou.

Do akce jdou i televizní, rozhlasoví či píšící novináři, kteří si tykají se žlutými míčky. „Měl jsem velké dilema, zrovna máme ve Staré Boleslavi mistrovství republiky novinářů, volím tuhle krásnou akci, třeba i proto, že se s ženou těšíme na vrchol Dnů slovenské kultury. Tím bude letos slovenské vokální uskupení Fragile, takže se pobavíme na kurtech i v lázeňském divadle,“ vypráví finalista zmíněného republikového šampionátu Martin Břenek.

Účast na turnaji i Dnech slovenské kultury je samozřejmostí také pro výkonného ředitele Lázní Luhačovice Jiřího Dědka. „Těším se na všechny akce, Luhačovice byly a jsou symbolem přátelství obou našich národů a zemí, na kurtech si nedarujeme vůbec nic, to je jasné, jinak nás ale těší početná účast našich přátel u sítě, stejně tak například na pódiu Lázeňského divadla,“ dodává muž, který je ve službách věhlasných lázní přes mladý věk dlouhou řadu let.

Chybět bude bohužel jedna z tradičních účastnic Marie Retková. Televizní a rozhlasová „madam Mary“ to musela vzdát v konkurenci spousty jiných důležitých pracovních povinností. „Všechny ale moc a moc zdravím, za rok určitě na viděnou a pozdravujte mého nejoblíbenějšího parťáka, fotbalového trenéra Boba Páníka,“ vzkazuje.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x