Do Afriky poputuje z Uherského Hradiště 25 kol ze ztrát a nálezů

25 kol z Uherského Hradiště míří do Afriky. Ilustrační foto ( Kola pro Afriku)
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Místní radnice věnuje obecně prospěšné společnosti Kola pro Afriku nalezené bicykly, o které se po dobu tří let nikdo nepřihlásil. A nečiní tak zdaleka poprvé.

V letech 2012 – 2014, 2017 a 2020 město podobně darovalo celkem 140 jízdních kol. Tehdy udělaly radost v Gambii, konkrétně v místních školách.

„Protože akce KOLA PRO AFRIKU pokračuje i v současné době, má město Uherské Hradiště znovu příležitost přispět a věnovat další jízdní kola ze Ztrát a nálezů, která můžou pomoci usnadnit africkým dětem cestu do škol. V letošním roce se jedná o 25 jízdních kol,“ upřesnil tajemník Městského úřadu Uherské Hradiště Josef Botek.

Nalezená jízdní kola jsou uschovávána v rámci agendy Ztráty a nálezy, kterou musí městský úřad vykonávat. Po uplynutí zákonné lhůty 3 let je zapotřebí rozhodnout o naložení s uschovanými předměty, o které se nikdo nepřihlásil.

„Na rozdíl od jiných předmětů se jízdní kola dají dále využít, což chceme zúročit právě darováním do Afriky,“ doplnil Botek.

Ztráty a nálezy fungují v přízemí hlavní budovy městského úřadu na Podatelně. Mimo pracovní dobu úřadu je možné odevzdat nálezy také na služebně Městské policie Uherské Hradiště v ulici Hradební 174. Každý nález je zaevidován a poté je fotografie předmětu umístěna na webové stránky města v sekci Ztráty a nálezy. Věc může být vydána majiteli oproti protokolu o vydání, přičemž majitel věci předkládá doklad totožnosti. 

Zdroj: město Uherské Hradiště

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x