Do Hradiště se vrací Garden Food Festival

Garden Food Festival se v Hradišti uskuteční už potřetí. Foto: Rostislav Pijáček
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Další zastávkou oblíbeného gastronomického Garden Food Festivalu bude Uherské Hradiště. Nadcházející víkend bude v srdci Slovácka patřit specialitám domácí i světové kuchyně a vyvrcholí oslavou 100 let Bzeneckého octa.

Smetanovy sady v Uherském Hradišti zaplní už o tomto víkendu milovníci dobrého jídla a pití. Bohatým dvoudenním programem bude jako již tradičně provázet herečka a moderátorka Markéta Hrubešová. Pro návštěvníky bude nachystána zábava pro celou rodinu, stánky domácí i světové kuchyně a samozřejmě několik kulinářských show.

Ve stáncích budou moci návštěvníci ochutnat například křehké francouzské makronky, belgickou čokoládu nebo sladký i slaný popcorn bez tuku. Nebudou chybět belgické hranolky, sushi, zmrzlina, mexická, thajská, tyrolská a samozřejmě i česká kuchyně. Mezi drinky milovníci kvalitní gastronomie najdou vybranou kávu, víno nebo mobilní bar se skvělými drinky.

V průběhu víkendu dojde na školu vaření s Lukášem Neckářem, odborníkem na asijskou kuchyni, který s dětmi i dospělými připraví oblíbené sushi nebo závitky. Pod dohledem šéfkuchaře Ondřeje Moliny proběhne soutěž v otevírání ústřic nebo společné vaření s vybranými návštěvníky. Zavařovat budou návštěvníci s Mámou z gruntu Veronikou Gruntovou, mexické speciality sopes představí Radek Příhoňský a chybět nebude ani food styling s Davidem Valíčkem.

Kromě gastronomických zážitků se děti mohou těšit na show Páji Chabičovského, oblíbené atrakce, pohádkové postavičky nebo malování na obličej. V sobotu večer přilehlé kino Hvězda odvysílá v letním kině film s gastronomickou tematikou Bistro Ramen.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x