Do otrokovických ulic vyrazí tříkráloví koledníci

Ilustrační foto (Foto: Facebook – Charita Otrokovice)
OTROKOVICE - V sobotu 11. ledna se lidé v Otrokovicích a okolních obcích mohou již podvacáté potkat s tříkrálovými koledníky. Domácnosti budou obcházet v době od 10.00 do 15.00 hodin, server Zlin.cz o tom informoval zástupce ředitele Charity Otrokovice Tomáš Bernatík.

„Pravý koledník Charity Česká republika se může prokázat kolednickou průkazkou a úředně zapečetěnou pokladničkou. Pokud někdo tvrdí, že koleduje ve jménu Charity ČR ve prospěch Tříkrálové sbírky a nesplňuje výše uvedené, pokládáme ho za falešného koledníka. V takovém případě mu prosím nepřispívejte a kontaktujte místní charitu nebo tks@charita.cz,“ uvedl Jan Žalčík, asistent koordinátora sbírky pro Otrokovice.

Výtěžek z loňské sbírky v Otrokovicích posloužil například na pořízení nových automaticky otevíratelných dveří do Charitního domova, peníze putovaly také k několika lidem z okolí, kteří se ocitli v tíživé životní situaci.

„V letošním roce bychom rádi pokračovali v inovaci interiéru Charitního domova, část výtěžku půjde i na provoz Charitního šatníku a část využijeme také na přímou pomoc konkrétním lidem z našeho okolí,“ dodal Žalčík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x