Do Rožnova míří protidrogový vlak

Foto: revolutiontrain.cz
ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Do Rožnova pod Radhoštěm po třech letech opět zamíří protidrogový vlak. Tzv. Revolution Train zastaví na rožnovském vlakovém nádraží v úterý 24. března, serveru Zlin.cz to řekl mluvčí města Marek Havran.

V dopoledních hodinách navštíví protidrogový vlak žáci základních škol z mikroregionu a zhruba od 15.50 hodin do 18.20 bude vlak otevřen také pro širokou veřejnost. Prohlídky vlaku pro všechny žáky i veřejnost jsou zdarma. Minimální věk návštěvníků je 10 let. U dětí mezi 10. a 12. rokem je nutný doprovod rodičů. Revolution Train je speciálně upravená a vybavená vlaková souprava, která poukazuje na hrozby závislosti na drogách.

Pro žáky základních škol z Rožnova a také mikroregionu Rožnovsko bude v rámci projektu Revolution Train připravena speciálně vybavená vlaková souprava. „V jejím interiéru návštěvníci prochází 5D projekcí, která ukazuje hrozby závislostí na návykových látkách a vede návštěvníky k zamyšlení o hodnotě lidského zdraví. Celý interaktivní program je zacílen na lidské smysly a je využíván jako unikátní vzdělávací nástroj ke zvýšení funkční protidrogové prevence mládeže,“ řekl Jan Kučera, předseda Sdružení Mikroregion Rožnovsko.

Vlakový program absolvovaly již desetitisíce lidí z České republiky, Německa, Slovenska či Polska a více než 90 % z nich jej doporučuje jako nejlepší formu prevence. „Revolution Train má významnou podporu českých, slovenských a německých ministrů, zástupců krajů i měst. Nově je pro žáky, kteří vlak navštívili, připraven návazný program ve škole s názvem To je zákon, kámo! s cílem zajistit kontinuitu vlakového příběhu a vysvětlit žákům trestněprávní odpovědnost v důsledku užívání drog a zvýšit u nich právní povědomí. Návazný program byl oceněn Evropskou cenou prevence kriminality,“ upozornil Jan Kučera.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x