Do sítě „lékaře z Jemenu“ se chytila další rybička. Seniorka z Kroměřížska podvodníkovi poslala skoro půl milionu

Ilustrační foto
KROMĚŘÍŽSKO - Jednasedmdesátiletou ženu si koncem minulého roku na sociální síti přidal do přátel jí neznámý muž. Představil se jako vojenský lékař sloužící na zahraniční misi v Jemenu. Od té doby si začali psát...

Lékař ji mimo jiné uvedl, že by si již chtěl užívat důchodu a předčasně tak ukončit svoji misi. Ženu proto požádal přibližně o 350 000 korun, které by potřeboval k ukončení svého závazku s armádou,“ informoval policejní mluvčí Radomír Šiška.

Záhy jí přeposlal kontakt na „armádního generála“, který by vše zařídil. Seniorka dle instrukcí údajného velitele pluku přeposlala potřebnou sumu na zahraniční účet s žádostí o jeho propuštění.

Vedení armády jí odpovědělo, že budou nuceni narychlo zajistit výměnu lékaře, což ji bude stát další náklady. V průběhu další komunikace ji žádali o další poplatky za různé prodlevy, které doplatila,“ pokračoval Šiška.

Lékař chtěl navíc seniorce za její pomoc poděkovat dárečkem zaslaným kurýrní společností, která si nárokovala vysoké poplatky spojené s jeho doručením. V průběhu dlouhodobé komunikace také přeposlala přes dvacet tisíc korun na nákup notebooku jeho údajné dceři žijící v Itálii.

Žena jen díky pohotové reakci jednoho ze členů své rodiny, kterému se o lékaři svěřila, nepřišla o další peníze. Ten ji ujistil, že se jedná o podvod, a proto se obrátila na policii,“ zmínil policejní mluvčí.

Seniorka přišla celkem o více než čtyři sta dvacet tisíc korun. Pachateli v případě jeho dopadení hrozí až pět let za mřížemi.

--> --> --> --> -->