Do Velkých Karlovic se vrátila zima. Ski areál Razula má opět v provozu obě sjezdovky a chystá závod pro děti

Foto: Resort Valachy Velké Karlovice
VELKÉ KARLOVICE – Několikadenní novoroční obleva je konečně minulostí. Ve čtvrtek opět uhodily pořádné mrazy a do Velkých Karlovic se vrátila pravá bílá zima. Odpoledne přibylo pět centimetrů čerstvého sněhu a sněžení má pokračovat i v dalších dnech. To velice vítají také ve Ski areálu Razula, kde jsou opět v provozu obě sjezdovky!

Konečně taky můžeme obnovit zasněžování. I přes oteplení jsme během uplynulých dnů na sjezdovce Horal dál fungovali díky technickému sněhu, měli jsme tu i lyžařský kurz dětí z mateřských škol a svah využívali ubytovaní hosté našich hotelů, návštěvnost ale byla samozřejmě slabší. Sjezdovku Razula jsme měli tři dny zavřenou, v nepříznivém počasí ani nechodili lyžaři. Od čtvrtku je opět v provozu, sjízdná je spodní třetina a lyžujeme zde proto za poloviční ceny,“ uvedla Martina Žáčková, mluvčí Resortu Valachy Velké Karlovice, jehož je areál součástí.

Na tento víkend středisko připravilo první lyžařský závod sezóny pro děti O pohár strašidýlka Razuláka. Koná se v neděli 9. ledna od 13 hodin na sjezdovce Horal. Zájemci se mohou přihlásit v den konání od 11:30 do 12:30 přímo u sjezdovky.

Novinkou tohoto týdne jsou Skialp lekce s instruktorem. Zájemci se mohou nechat zasvětit do tohoto stále oblíbenějšího sportu, vyzkoušet si výšlap po sjezdovce Razula i sjezd do údolí a načerpat praktické rady pro ovládání lyží i pohyb v terénu. „Pro ty, kdo nemají vlastní skialpy, zajišťujeme zapůjčení,“ dodala Martina Žáčková.

Ski areál Razula má oproti jiným střediskům v regionu delší provozní dobu, lyžuje se zde denně od 8:30 do 17:30 hodin. U hlavní sjezdovky Razula si mohou lyžaři odpočinout v Bistru Razula, které nabízí moderní občerstvení včetně valašských frgálů z vlastní pekárny. Funguje zde i půjčovna lyží, běžek a skialpů.

Druhá sjezdovka Horal dlouhá 350 metrů s převýšením 40 metrů je vhodná pro začátečníky a rodiny s dětmi. K dispozici je tu ski bufet, dětský park s pojízdným kobercem, Lyžařskou školou Razulák a půjčovnou, při dostatku přírodního sněhu bývá v provozu také jediný snowtubing ve Zlínském kraji.

Kalendář akcí ve Ski areálu Razula zima 2022

9. 1. – závod O pohár strašidýlka Razuláka

16. 1. – závod O pohár strašidýlka Razuláka

29. 1. – testování skialpů Dynafit

30. 1. – závod O pohár strašidýlka Razuláka

5. 2. – Noční stopa Valachy

14. – 17. 2. – Škola běžeckého lyžování

14. – 18. 2. – Valentýnská lyžovačka „za hubičku“

6. 3. – Zimní želený hasič TFA

13. 3. – Maškarní lyžovačka na Horalu

Další akce v Resortu Valachy zima 2022

15. a 29. 1. – Kurz pečení valašských frgálů (hotel Galik)

29. 1. – Radim Uzel: Veselé historky z ordinace a soudní síně (Spa hotel Lanterna)

12. a 26. 2. – Kurz pečení valašských frgálů (hotel Galik)

5. a 19. 3. – Kurz pečení valašských frgálů (hotel Galik)

6., 13. a 20. 3. – Kurz pečení pizzy (Bistro Razula)

17. 3. – Farská kuchařka Zbigniewa Czendlika (Spa hotel Lanterna)

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x