Do vozového parku dopravní společnosti přibude osm nových autobusů

Ilustrační foto (Foto: DSZO)
ZLÍN, OTROKOVICE - Smlouvu o nákupu osmi nových nízkopodlažních autobusů uzavřela s vítězem sektorové veřejné zakázky Dopravní společnost Zlín - Otrokovice (DSZO). Vozidla budou do Zlína a Otrokovic dodávána postupně koncem letošního roku a v prvním čtvrtletí roku 2021, serveru Zlin.cz to řekl mluvčí DSZO Vojtěch Cekota.

„Nové autobusy potřebujeme k obnově vozového parku. Jde o sedm linkových nízkopodlažních autobusů zn. Urbanway a jednoho autobusu Crossway Low Entry, který bude umožňovat kromě využití v linkovém provozu MHD rovněž výuku autoškoly, tedy vzdělávání uchazečů o získání nebo rozšíření řidičského oprávnění nebo o jiné zdokonalování odborné způsobilosti k řízení motorových vozidel,“ uvedl ředitel DSZO Josef Kocháň. Všechna vozidla z této zakázky budou mít délku 12 metrů. Novými autobusy bude ve vozovém parku DSZO nahrazen stejný počet vyřazovaných vozů roku výroby 2000–2004.

Dodavatelem nových autobusů bude firma se sídlem v Ostravě. Vozidla budou mít karoserie od firmy IVECO, výrobcem motorů bude italská firma FPT Industrial. Autobusy budou vybaveny klimatizací kabiny řidiče a prostoru pro cestující. Celková cena zakázky bez DPH činí 47,2 milionu korun. DSZO pořizuje autobusy z vlastních prostředků. Nové autobusy budou dodávány do Zlína v období od prosince 2020 do března 2021. V provozu se budou objevovat na všech autobusových linkách v síti MHD DSZO.

Autobusový vozový park DSZO je v současnosti tvořen 35 linkovými vozy a jedním autobusem pro výuku autoškoly. Z toho sedm autobusů je článkových o délce 18 metrů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x