Dobrá zpráva pro sportovce: Bike Valachy ve Velkých Karlovicích se přece jen uskuteční

BIKE VALACHY ve Velkých Karlovicích se přece jen uskuteční. Foto: Valachy tour
VELKÉ KARLOVICE - Skvělá zpráva pro milovníky cyklistických závodů! Díky rozvolňování vládních opatření se ohrožený závod BIKE VALACHY ve Velkých Karlovicích přece jen uskuteční, a to dokonce v rozsahu, na který jsou jeho pravidelní účastníci zvyklí. Akce se bude konat v sobotu 12. června u hotelu Galik v Resortu Valachy.

Sportovci dlouhou dobu neměli možnost se potkat při závodech a poměřit síly, atmosféra hecování, přátelského soupeření a adrenalinu už mnohým hodně chyběla. Závod BIKE VALACHY bude jednou z prvních povolených akcí, což určitě znásobí jeho tradičně skvělou atmosféru,“ doufá organizátor BIKE VALACHY Bohuslav Komín.

Pro závodníky chystají pořadatelé hlavní závod na 50 kilometrů a kratší závod na 25 kilometrů, k tomu i doprovodné dětské závody na 100 metrů až 8 kilometrů dle věkové kategorie. Nejmenší děti do 4 let mohou trasu odjet i na odrážedlech.

Upozorňujeme sportovce, že na rozdíl od minulých ročníků je ale možné se do závodu přihlásit jen předem on-line na našem webu www.valachytour.cz. V souladu s pokyny hygieniků nebude možná registrace na místě, aby nedocházelo k rizikovému shromažďování na jednom místě. Samozřejmostí, kterou také bude třeba dodržet, je respektování dalších obvyklých pravidel dnešní doby – účast pouze s potvrzením o testu, očkování či prodělaném covidu nebo dodržování rozestupů,“ dodává Bohuslav Komín.

Trasa BIKE VALACHY vede od startu u hotelu Galik přes Třeštík a Sůkenickou a zpět kolem hotelu Pod Javorem po cyklostezce Bečva a běžkařské trase. Letos se v důsledku chladnějšího jara probouzí příroda ve Velkých Karlovicích o něco později, účastníky tak čeká opravdu krásná podívaná na rozkvétající přírodu Beskyd.

Závod BIKE VALACHY je součástí sportovního seriálu VALACHY TOUR pořádaného Resortem Valachy. První závod seriálu – Noční stopa Valachy – musel být v únoru z důvodu špatné epidemiologické situace zrušen. Naproti tomu lze očekávat, že další akce následující po BIKE VALACHY – triatlonový závod VALACHY MAN – proběhne také dle zvyklostí. Naplánován je na 6. a 7. srpna a registrace už jsou spuštěny. Stejně jako v minulých letech, i letos mohou sportovci využít k přípravě oblíbený Triatlonový kemp s Ironmanem Petrem Vabrouškem 22. – 25. července v hotelu Lanterna, při kterém se trénuje na trase VALACHY MANa. Více informací www.valachytour.cz

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x