Dobroty a vzkazy plné podpory. Vsetínští studenti poděkovali zdravotníkům za jejich náročnou práci

Foto: Vsetínská nemocnice
VSETÍN – Dobrých skutků není zvláště v době vánoční nikdy dost a jeden takový udělali studenti Masarykova gymnázia, Střední zdravotnické školy a Vyšší odborné školy zdravotnické Vsetín. Zdravotníkům Vsetínské nemocnice přinesli povzbuzující vzkazy a patnáct krabic plných dobrot.

Studenti, kteří tento bohulibý projekt vymysleli, jej pracovně nazvali Vánoční strom zdravotníkům. Přáníčky a dary chtěli vyjádřit podporu a náklonnost v náročné práci, kterou ženy a muži u lůžek a v ambulancích dennodenně vykonávají.

„Víme, co všechno teď prožíváte, jaké překážky musíte překonávat, i to, že ne vždy se vaše snaha setkává u veřejnosti s adekvátním oceněním, natož podporou. Chtěli jsme, abyste věděli, že naši podporu rozhodně máte,“ uvedl ředitel MG, SZŠ a VOŠZ Vsetín Martin Metelka.

Předání darů se zúčastnily vyučující Jana Kalčáková a Barbora Matušů, ale také předseda studentské rady Radomír Zimek. „Za studenty jsme vám tímto chtěli poděkovat za vaše služby a vaši péči. Uvědomujeme si, že v době, kdy jsou plné nemocnice, jste to právě vy, na kterých vše závisí,“ komentoval.

Primářky Helena Fukalová a Zuzana Vojtěchová zdůraznily celoroční pomoc studentů a vyučujících na odděleních, nejen v rámci povinné praxe, ale také ve volném čase. „Vy jste s námi nejen vaší dnešní návštěvou, podporou a dárky. Jste v tom s námi od počátku. Jsme na jedné lodi. Ať je covidová situace, nebo není,“ uvedla ředitelka nemocnice a poukázala na mimořádnou spolupráci, která se rozvíjí v mnoha oblastech. Ve vzdělávacích i společenských aktivitách.

Mezi dárky od studentů byl i dort ve tvaru srdce, který zamířil na covidová oddělení. „Dostává se nám v těchto dnech a týdnech dárků a podpory od mnoha lidí. Moc si jí vážíme a děkujeme za ni,“ zhodnotila vrchní sestra interního spojeného lůžkového fondu Bohdana Bambuchová.

Počet hospitalizovaných covid pozitivních pacientů je v porovnání s počátkem prosince v nemocnici poloviční a již druhý týden se pohybuje kolem padesátky, intenzivní péče je však stále velmi vytížená. Zdravotníci jsou proto s odhady dalšího vývoje velmi opatrní.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x