Dopravní omezení během slavností vína v Hradišti. Kudy dnes neprojedete?

Slovácké slavnosti vína přináší i dopravní omezení. Foto: archiv Slovácké slavnosti vína a otevřených památek
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Slovácké slavnosti vína a otevřených památek jsou jednou z nejvýznamnějších akcí svého druhu, která prezentuje bohatost a rozmanitost tradiční lidové kultury na Slovácku. Stejně jako každý rok, i letos projdou ulicemi města tisíce krojovaných. A to zasáhne i dopravu.

Od brzkého rána je uzavřena ulice Vinohradská. Od 9:00 do 12:00 hodin se chystá omezení provozu na ulicích Sokolovské, Všehrdově a Palackého náměstí.

Celý úsek bude po dobu průvodu uzavřen. Průvod protne silnici I/55 na křižovatce ulic Sokolovská, Všehrdova, Maršála Malinovského a Velehradská třída. Dle stanoviska policie bude vyznačena objízdná trasa. Pouštěny budou pouze autobusy linkové dopravy.

Parkování

Organizátoři i policisté žádají účastníky a návštěvníky slavností, aby k dopravě na slavnosti zvážili i jiné možnosti, než osobní automobil. Pro návštěvníky, kteří nebudou mít jinou možnost dopravy, než osobní automobil, budou k dispozici zpoplatněná parkoviště u vlakového nádraží ČD Jih a ČD Sever, parkoviště Na Stavidle, v ulici Obchodní u OD Centrum, na Velehradské třídě (naproti autobusového nádraží), případně na náměstí Míru u kina Hvězda (pozor, omezený příjezd a výjezd po dobu průvodu).
Uvedená parkoviště jsou zpoplatněna pouze v pracovní dny a v sobotu dopoledne.


V krátké vzdálenosti od centra města je možné bezplatně parkovat na Studentském náměstí nebo na parkovišti u Zimního stadionu. U parkovišť přímo v centru města (například na náměstích) je třeba počítat s tím, že některá budou nepřístupná s ohledem na uzavírky komunikací.

Zdroj: Slovácké slavnosti vína a otevřených památek

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x