Dopravní společnost zavřela předprodeje jízdenek

Foto: DSZO
ZLÍN - Tři předprodejní místa jízdenek Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice (DSZO), která mívají běžnou sobotní pracovní dobu od 8 do 12 hodin, zůstala 14. března 2020 z důvodu opatření proti šíření koronavirové nákazy uzavřena. Server Zlin.cz o tom informoval mluvčí DSZO Vojtěch Cekota s tím, že zájemce o nákup jízdních dokladů uspokojí předprodeje v železničních stanicích Zlín střed a Otrokovice.

Z preventivních důvodů za účelem minimalizování možností pro šíření koronavirové infekce zůstala v sobotu ráno uzavřena tři předprodejní místa DSZO, která mívají o sobotách dopoledne běžně otevřeno, tj. ve Zlíně předprodejní místo na náměstí Práce a ve Školní ulici a v Otrokovicích v Tylově ulici. Již od pátku je zrušen také prodej jízdenek u řidičů ve vozidlech MHD.

„Pro nákup jízdenek pro jednotlivou jízdu můžeme nyní doporučit především naše jízdenkové automaty. Máme jich ve Zlíně a Otrokovicích na významnějších zastávkách v provozu 36 kusů. Všechny budou i během víkendu pod dálkovým dohledem našich mechaniků, kteří jsou schopni opravit nenadálé závady. Tlačítka automatů a části, kterých se dotýkají ruce cestujících, budou při návštěvách mechaniků navíc otírány dezinfekčními prostředky,“ řekl ředitel DSZO Josef Kocháň. Zastávky s jízdenkovými automaty jsou vyznačeny na plánku sítě MHD (písmenem „A“) na internetové adrese https://www.dszo.cz/wp-content/uploads/2019/03/mapa.pdf.

Cestující mohou nadále bez omezení nakupovat jízdenky pro jednotlivou jízdu včetně celodenní síťové jízdenky prostřednictvím mobilních telefonů a SMS. Návod je vyvěšen na zastávkách.

Ani nákup kuponů časových jízdenek není zcela zastaven, protože zůstávají v provozu (v sobotu i v neděli) předprodeje jízdních dokladů DSZO u pokladen v železničních stanicích Zlín střed a Otrokovice. Jejich přesnou otvírací dobu si mohou cestující vyhledat v přehledu na internetové adrese https://www.dszo.cz/predprodejni-mista/.

„Omlouváme se cestujícím za komplikace. Všechna opatření přijímáme v reakci na městská a celostátní opatření, která vyplývají z nouzového stavu a ze snahy snižovat riziko a zpomalovat šíření koronavirové nákazy mezi obyvatelstvem. Rozsah opatření budeme dále upřesňovat hned v pondělí v následujícím týdnu,“ dodal ředitel DSZO.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x