Dorážka Kozáka stačila. Fotbalisté Slovácka přemohli Zlaté Moravce

Fotbalisté Slovácka zdolali v úterním přípravném zápase Zlaté Moravce 1:0. Na snímku Daniel Holzer (v modrém dresu). Foto: 1. FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Fotbalisté Slovácka si v letní přípravě připsali druhou výhru. Svěřenci trenéra Martina Svědíka, který den před utkáním oslavil osmačtyřicáté narozeniny, si po Trenčínu poradili i se Zlatými Moravci. Dalšího slovenského soupeře na Širůchu ve Starém Městě zdolali brankou Libora Kozáka 1:0.

První poločas byl z naší strany o něco lepší, ale celkově to nebylo úplně vydařené utkání. Po velmi dobrém začátku, kdy jsme nastřelili břevno, měli krásnou střelu a taky šanci, jsme začali ztrácet balony, vázla nám součinnost. Bylo vidět, že kluci poctivě trénují, herně to nebylo ono. Únava se kumuluje, ale kondici budeme na podzim potřebovat, takže je to v pořádku,“ zhodnotil úterní přípravný duel asistent trenéra Slovácka Jan Palinek.

Celek z Uherského Hradiště vyrukoval na Zlaté Moravce i s Michalem Trávníkem. Osmadvacetiletý středopolař dostal od Sparty Praha svolení k zapojení se do přípravy se Slováckem. Za domácí nastoupil i uzdravený Šašinka, trenér Svědík dál zkouší Šuvaliju s Doskim, mimo hru jsou momentálně marodi Tomič, Merdovič a Reinberk.

Utkání rozhodla ukázková akce ze 42. minuty, kdy po průniku Holzera a přihrávce Kalabišky poslal zblízka míč do sítě Kozák.

Slušně zaplněný staroměstský Širůch viděl i další šance a obzvláště tvrdá střela Daniela Holzera zvedla diváky ze sedadel, ale míč směřující do šibenice nakonec skončil pouze na břevně.

Po brance volalo i zakončení Levina, ale míč proletěl těsně vedle levé tyče. Podobně dopadlo i zakončení Marka Havlíka a gólově se prosadit nedokázal ani Šašinka s Vechetou. Další branky se tak diváci nedočkali a Slovácko porazilo Zlaté Moravce 1:0.

V sobotu čeká na svěřence Martina Svědíka další slovenský celek, když se na staroměstském Širůchu od 11 hodin odehraje utkání s Liptovským Mikulášem.

Přípravný fotbal

1. FC SLOVÁCKO – FC ViOn ZLATÉ MORAVCE – VRÁBLE 1:0 (1:0)
Branka: 42. Libor Kozák
Rozhodčí: Volek – Podaný, Pochylý
Diváci: 400

Slovácko 1. poločas: Nguyen – Sinyavskiy, Hofmann, Kadlec, Kalabiška – Juroška, Levin, Kohút, Trávník, Holzer – Kozák.

Slovácko 2. poločas: Fryšták – Šimko, Daníček, Šuvalija, Doski – Petržela, Havlík, Polášek, Šašinka, Brandner – Vecheta. 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x