Drahé energie se promítají i do fungování uherskohradišťského aquaparku

Foto: televize TVS
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Současná situace na trhu s energiemi se velmi výrazně propisuje i do rozpočtu aquaparku v Uherském Hradišti. V letošním roce proto musí sportoviště počítat se ztrátovým hospodařením. Zdražovat ani omezovat provoz ale nechce.

Už od února loňského roku, kdy Rusko vojensky napadlo Ukrajinu, sleduje vedení uherskohradišťského aquaparku velmi bedlivě pohyb cen energií na burze. Zdejší provoz totiž patří k vysoce energeticky náročným, úspory bez omezení provozu tady ale nejsou prakticky možné.

Složitou situaci se aquapark pokusil korigovat mírným zdražením vstupného, které se uskutečnilo už 1. června a následně 1. prosince loňského roku. V současné chvíli už ale žádné velké změny provádět nebude.

Opatření typu snižování teplot, zkracování otevírací doby, nebo dokonce zavírání některých zón by při našem provozu nevedlo k ničemu dobrému. Náš aquapark si vždycky dokázal na svůj provoz vydělat sám. Byť jsme příspěvková organizace, tak jsme ruku vůči městu nikdy nenatahovali, a také teď se budeme chovat tak, abychom si finanční prostředky na provoz dokázali vydělat sami,“ uvedl ředitel Aquaparku Uherské Hradiště Jiří Durďák.

Aquapark tak má v plánu přežít rok či dva v trochu úspornějším režimu. Pak, jak všichni doufají, se začne situace vracet k normálu. Tento scénář podporuje také vedení města, které uvítalo zastropování cen energií. Díky nim je aspoň možné odhadovat výši nákladů.

Aquapark z pohledu ekonomiky vychází velmi pozitivně, proto se vyplatí ho v kritickém období podržet. Víme, že aquapark jako takový je zcela jistě velmi úspěšnou institucí,“ myslí si starosta Uherského Hradiště Stanislav Blaha.

Na střeše aquaparku by se měly objevit fotovoltaické panely, které také pomohou s úsporami. Sportoviště se zaměří na drobné dílčí změny, které návštěvník nepocítí. Naopak se plánuje vydat cestou rozšiřování a zkvalitňování služeb tak, aby vyhovovaly současným trendům a příklonu ke zdravějšímu životnímu stylu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x