Drama na přejezdu. Kamion ujel z pasti

TLUMAČOV - Štěstí v neštěstí měl řidič kamionu s dlouhým přívěsem. Zůstal poté, co mu spadly závory, uvězněn na železničním přejezdu v Tlumačově.

„Osmačtyřicetiletý řidič z Olomoucka vjel s kamionem na železniční přejezd v Tlumačově v okamžiku, kdy svítilo červené výstražné světlo zabezpečovacího zařízení. Je podezřelý ze spáchání trestného činu obecné ohrožení, v případě prokázání viny mu hrozí tří až osmiletý trest odnětí svobody,“ uvedla ve zprávě zlínská policie.

Řidič po zastavení vystoupil z vozu a chtěl zvednout závoru. Na pomoc mu přišel řidič auta, které stálo před přejezdem, závoru zvedl, muž s kamionem projel, poškodil závoru a z místa odjel.

„Vlak jel rychlostí 140 kilometrů směrem do Prahy, jelo v něm patnáct cestujících a tři členové posádky. Strojvedoucí stačil použít rychlobrzdu, vlak díky jeho včasné reakci skutečně zastavil ve vzdálenosti asi třiceti metrů před železničním přejezdem,“ doplnila podrobnosti zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková s tím, že na případu, který se udál po polovině března, nadále pracují kriminalisté a dopravní policisté.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x