Drogový dealer se skrýval na Kroměřížsku

Kriminalisté našli drogového dealera. Foto: KŘP ZK
KROMĚŘÍŽSKO: Dlouho hledaného drogového dealera, po kterém bylo vyhlášeno celostátní pátrání, našli kriminalisté v obci na Kroměřížsku. Pětatřicetiletý recidivista se skrýval v domku, kde vařil a prodával pervitin. Spolu s ním kriminalisté zadrželi další tři osoby.

Po muži bylo vyhlášené celostátní pátrání koncem loňského roku. Specialisté z cíleného pátrání ve spolupráci s krajskými kriminalisty zjistili, že se tento hledaný muž ukrývá na Kroměřížsku, kde pokračuje v trestné činnosti, za kterou měl nastoupit do výkonu trestu odnětí svobody. Hledaný muž v domku vyráběl a prodával pervitin.

V úterý v brzkých ranních hodinách policisté ze zásahové jednotky v rodinném domku v obci na Kroměřížsku hledaného muže a spolu s ním další tři osoby zadrželi. Všichni čtyři jsou uživatelé drog, při zadržení byli pod vlivem pervitinu,“ uvedla krajská policejní mluvčí Lenka Javorková.

Při domovní prohlídce kriminalisté našli kompletní varnu pervitinu, laboratorní vybavení a velké množství chemických látek. Objevili i pervitin a střelný prach, kvůli kterému si na místo přivolali pyrotechnickou službu. Ta vyhodnotila, že nalezené množství střelného prachu je zákonem povolené. S ohledem na množství různých chemických látek kriminalisté zasahovali v ochranných oblecích. Všechny nalezené nebezpečné látky byly následně z místa odvezeny.

Dva ze zadržených, pětatřicetiletého a sedmačtyřicetiletého muže – majitele domku, krajští kriminalisté ve středu obvinili z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Mladšímu obviněnému, který pervitin vyráběl, hrozí až desetiletý trest odnětí svobody a staršímu, který poskytl k výrobě a prodeji drogy prostory, až pětileté vězení“ dodala Lenka Javorková s tím, že třetího zadrženého muže a ženu kriminalisté propustili na svobodu.

Pětatřicetiletý muž je recidivista, který má v záznamu rejstříku trestů již čtyři záznamy pro drogovou trestnou činnost. Muž je dlouhodobým uživatelem drog, pervitin užívá od patnácti let. K výrobě drogy se přiznal. Po sdělení obvinění ho kriminalisté eskortovali do výkonu trestu odnětí svobody.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x