Druhá výhra v řadě. Slovácko doma porazilo Baník 1:0

Záložník Slovácka Marek Havlík (v bílém dresu) při utkání s Baníkem Ostrava. Foto: 1. FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Fotbalisté Slovácka si v Chance Lize připsali druhou výhru v řadě. Tým z Uherského Hradiště po triumfu v Pardubicích zvládl i nedělní bitvu s Baníkem Ostrava, Slezany stejně jako před týdnem Východočechy udolal 1:0 a poskočil na šestou příčku.

Já si myslím, že jsme do utkání nevstoupili vůbec dobře. Prvních deset minut jsme měli problémy s dostupováním Baníku. Postupně se náš výkon zlepšil. První poločas byl otevřený. Oba týmy mohly dát dva nebo tři góly,“ uvedl kouč Slovácka Roman West.

Napínavý zápas rozhodl ve 44. minutě vlastní gól hostujícího Matěje Chaluše, který tečoval střelu Kohúta.

Dostali jsme se do vedení, ale ve druhém poločase Baník získával územní převahu, vytvářel si tlak. Byla tam spousta nepříjemných situací, které jsme museli řešit. Něco jsme přežili, pomohl nám i Heča. Na druhé straně jsme měli nějaké možnosti navýšit vedení, ale za výhru 1:0 jsme samozřejmě šťastní,“ zhodnotil duel West.

Jeho tým doma zvítězil po devíti duelech a poprvé v letošním roce 2024. Baník dohrával po vyloučení Davida Buchty v deseti.

Baník byl nepříjemný, i v deseti nás tlačil. My jsme mohli dát gól až v samotném závěru, kdy jsme měli dva nebo tři brejky, jinak jsme se spíše bránili. V mezihře jsme měli zbytečné ztráty. Baník chodil do brejků. Konec jsme si měli pohlídat lépe,“ ví dobře West.

Proti Ostravě, kde dříve působil v mládeži, nasadil i útočníka Krmenčíka. Bývalý český reprezentant začal na lavičce a do utkání naskočil v 56. minutě jako první střídající hráč týmu.


„Přišel k nám v týdnu. Přemýšleli jsme, zda ho tam dáme od začátku, nebo až během utkání. Tím, že se v Pardubicích vyhrálo a Matyáš Kozák tam zahrál solidně a přihrál i na gól, rozhodli jsme ponechat stejnou sestavu a na Krmiho došlo až ve druhém poločase. Je vidět, že dlouho nehrál. Do budoucna by se měl zlepšit,“ dodal West.

1. FC Slovácko – Baník Ostrava 1:0 (1:0)

Branka: 44. vlastní Chaluš. Rozhodčí: Starý – Slavíček, Pochylý – Volek (video). ŽK: Vaško, Doski, Kohút, Reinberk, Daníček, Krmenčík, Heča – Šín, Buchta, Chaluš, Hapal (trenér). ČK: 82. Buchta. Diváci: 6447.

Slovácko: Heča – Ndefe (69. Reinberk), Hofmann, Vaško, Doski – Trávník – Blahút (77. Azevedo), Kohút (69. Daníček), Havlík, P. Juroška (56. Krmenčík) – Kozák (76. Kim Sung-pin). Trenér: West.

Ostrava: Holec – Aririerisim, Chaluš, Pojezný – Rusnák (18. Buchta), Grygar (59. Rigo), Boula, Holzer (79. Klíma) – Šín (59. Ewerton) – Kubala (59. Tanko), Prekop. Trenér: Hapal.

--> --> --> --> -->