Dubnová tragédie v Loučce: policie obvinila z vraždy ženy a tří dětí muže ze Vsetínska

Policie našla v dubnu v sutinách domu na Vsetínsku těla ženy a tří dětí. Foto: HZS ZK
VSETÍNSKO - Byla neděle 24. dubna. Pár minut po čtvrt na šest ráno otřásl obcí Loučka výbuch, který následně způsobil požár a zdevastoval starší rodinný dům. Před ním zůstal ležet v bezvědomí mladý muž s popáleninami, který byl ve vážném stavu vrtulníkem transportován do ostravské nemocnice.

Na místě následně zasahovali kriminalisté a psovodi, kteří zjišťovali, zda byl muž v době neštěstí v domě sám. Při rozebírání konstrukce budovy bohužel policisté objevili čtyři mrtvá těla. „Jedná se o jednu ženu a tři děti,“ sdělila tehdy Policie České republiky na svém twitterovém účtu.

Neuběhly ani dva měsíce a krajští kriminalisté obvinili ze čtyřnásobné vraždy zmíněného jednatřicetiletého muže ze Vsetínska. Muž koncem dubna ve svém domě v obci Loučka na Vsetínsku usmrtil svou dvaatřicetiletou ženu a jejich tři malé děti ve věku do pěti let. Poté se pořezal nožem a nakonec způsobil výbuch rodinného domu.

Obviněnému nyní za tento závažný trestný čin hrozí odnětí svobody na patnáct až dvacet let nebo výjimečný trest. Kriminalisté již spis s žádostí o podání návrhu na vzetí obviněného do vazby předložili na krajské státní zastupitelství.

O uvalení vazby bude rozhodovat soud.

--> --> --> --> -->