Dvě dopravní nehody zapříčinila namrzlá vozovka

Dvě dopravní nehody zapříčinila namrzlá vozovka. Foto: HZS Zlínského kraje
ZLÍNSKÝ KRAJ - Padající sníh a kluzké vozovky znepříjemnily jízdu řidičům. Hasiči i záchranáři v noci vyjížděli k nehodám na Vsetínsku. Většina osob vyvázla bez zranění, jeden člověk skončil v péči lékařů.

Jako první o půl osmé večer byli vysláni profesionální hasiči ze Vsetína k obci Janová, kde došlo ke střetu čtyř osobních vozidel. Při nehodě byli zraněni čtyři lidé. Kromě hasičů byla na místo přivolána i zdravotnická záchranná služba.

V nemocnici skončil pouze jeden cestující, ostatní byli ošetřeni posádkou zdravotnické záchranné služby na místě. Jedno z vozidel skončilo na svodidlech, přičemž se prorazila nádrž vozidla, ze které vyteklo přes dvacet litrů nafty. K vyproštění auta si velitel zásahu přivolal na pomoc kolegy ze stanice Zlín. Ti s pomocí vyprošťovacího automobilu vrátili vůz zpět na cestu, “ řekla Lucie Javoříková, tisková mluvčí hasičského záchranného sboru Zlínského kraje.

Hasiči u vozidel provedli protipožární opatření a odpojili autobaterie. Následně asistovali s naložením havarovaných aut na odtahové vozy. Na závěr uklidili vozovku od střepů a úlomků.

K další nehodě na namrzlé vozovce došlo opět na Vsetínsku, a to tentokrát u obce Růžďka, kam byli vysláni krátce po osmé hodině večerní profesionální hasiči z Valašského Meziříčí. Střetl se tam autobus s osobním vozidlem. V osobním autě cestovali čtyři lidé a autobusem jeli tři cestující spolu s řidičkou. Všichni vyvázli bez zranění.

Autobus po střetu sjel do příkopu. K jeho vytažení si velitel zásahu na místo povolal vyprošťovací automobil ze stanice Zlín, který se vracel na základnu od dopravní nehody, která se stala u obce Janová. Hasiči na místě provedli protipožární opatření a u osobního auta odpojili autobaterii. Po vyproštění autobusu a odtažení osobního vozidlo mimo silnici uklidili vozovku a vrátili se zpět na své stanice,“ uvedla Lucie Javoříková, tisková mluvčí hasičského záchranného sboru Zlínského kraje.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x