Dvouletý projekt ukázal, co si lidé na Vsetínsku přejí

Foto: MěÚ Vsetín
VSETÍN – Město Vsetín připravilo pro obyvatele třiatřiceti obcí na Vsetínsku informační leták o nabídce sociálních služeb pro seniory, pro osoby zdravotně postižené, pro rodiny s dětmi a další. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí vsetínské radnice Jana Raszková.

Jde o uspokojení poptávky, kdy v průzkumu, jenž probíhal dva roky v rámci aktualizace komunitního plánu sociálních služeb, vzešel ze strany příjemců sociálních služeb požadavek na info-leták.

Potřebujete pomoct s péčí o blízkého v jeho domácím prostředí? Nebo pro něj hledáte denní stacionář nebo pobytovou službu? Na koho se obrátit napoví nový leták, který právě vydává Odbor sociálních věcí vsetínské radnice.

„Informační leták řeší poptávku po dostupných a aktuálních informacích, které konkrétně nabízí sociální služby pro řešení náhlých životních událostí. Jde o široký záběr nabídky pro třiatřicet obcí, což představuje území, kde žije na 70 tisíc obyvatel,“ sdělila místostarostka Vsetína Simona Hlaváčová.

Leták, po kterém lidé dlouhodobě volali, jim pomůže zorientovat se v různých životních situacích, a to velice jednoduše, přehledně a srozumitelně. Je určen pro seniory, rodiny s dětmi, osoby se zdravotním postižením a osoby ohrožené sociálním vyloučením a také pro jejich blízké. Vyhledávání v něm je jednoduché, podle situací, které daný člověk momentálně řeší,“ vysvětlila vedoucí odboru sociálních věcí vsetínského městského úřadu Anna Blechová.

Informační leták je jedním z výstupů projektu „Aktualizace Komunitního plánu sociálních služeb a péče ORP Vsetín“, který byl financován z Evropského sociálního fondu.

Podařilo se nám získat 2 miliony korun na projekt pro celé Vsetínsko. První produkt je tento informační leták, nazvaný Síť pomoci, který vyšel v nákladu 10 tisíc kusů a bude v blížících se měsících distribuován do celého území. Elektronická podoba letáku bude k dispozici na konci února na webových stránkách města,“ doplnila Hlaváčová.

Jako první si leták Síť pomoci vyzvedli senioři v Pržně, kde se Obecní úřad postaral i o distribuci Seniorských karet první pomoci.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x