Exploze pyrotechniky poničila několik oken

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
DOLNÍ NĚMČÍ - Odpalování pyrotechniky se vymstilo padesátiletému muži z obce Dolní Němčí. Kompakt mu explodoval a poničil okna několika okolních domů, serveru Zlin.cz to řekla policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Uherskohradišťští kriminalisté šetří podezření z trestného činu obecné ohrožení. V souvislosti s prověřováním tohoto případu zadrželi padesátiletého muže.

„Muž zakoupil pyrotechniku ve stánku s volným prodejem. O půlnoci na parkovišti před svou nemovitostí kazetu, která měla postupně vybuchovat, odpálil. Po několika výstřelech ale došlo ke vznícení a následné explozi celé kazety. Majitelé se prozatím ke vzniklé škodě nevyjádřili. Předpokládáme, že se bude jednat o několik desítek tisíc korun,“ konstatovala Kyšnerová.

Kriminalisté tento skutek kvalifikovali jako trestný čin obecné ohrožení. Stále událost vyšetřují. Na místo se dostavili také pyrotechnici, kteří zajistili zbytky ohňostroje a následně provedou expertízu. „Po provedení základních úkonů jsme muže propustili. Obvinění prozatím nepadlo,“ doplnila Kyšnerová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x