Fakultní galerie G18 vystaví Meisnerovy grafiky

Foto: UTB
ZLÍN - Grafik Jan Meisner vystaví průřez svou celoživotní tvorbou ve fakultní galerii G18. Vernisáž výstavy se uskuteční ve středu 12. února od 18.00 hodin, serveru Zlin.cz to sdělil Jan Malý z tiskového oddělení Univerzity Tomáše Bati (UTB).

Grafik, ilustrátor a první děkan Fakulty multimediálních komunikací UTB ve Zlíně Jan Meisner nedávno oslavil významné životní jubileum. Na konci prosince oslavil 80. narozeniny. Při této příležitosti si mohou prohlédnout průřez jeho celoživotním dílem.

Během svého profesního života se Meisner věnoval především grafickému zpracování knižních obálek a ilustrací, plakátové tvorbě a návrhům obalů gramofonových desek. V 80. letech začal svou dlouholetou spolupráci se Studiem S a jeho protagonisty Milanem Lasicou a Júliem Satinským. Jako jejich dvorní výtvarník vytvořil logo samotného studia, bulletiny, plakáty a další grafické materiály. Na výstavě v galerii G18 uvidí návštěvníci výběr toho nejlepšího z jeho tvorby, která zahrnuje přes 500 knižních obálek, 25 knížek a stovky plakátů. Součástí výstavy bude i unikátní leporelo a soubor autorových kreseb z roku 1945.

„Výstava Meisner 80 potrvá do 19. března, přístupná bude od pondělí do čtvrtka vždy od 13.00 do 18.00 hodin. Součástí doprovodného programu výstavy bude i přednáška Jana Meisnera, která se uskuteční ve středu 26. února od 16.00 hodin,“ doplnil Jan Malý.

Jan Meisner se narodil v roce 1939 v Bratislavě českým rodičům. Po absolvování VŠ UMPRUM v Praze u profesora Strnadela působil jako výtvarník na volné noze v Bratislavě. V roce 1996 přesídlil do Zlína. Stál u vzniku Fakulty multimediálních komunikací UTB a vedl ji jako první děkan, až do roku 2018 působil na fakultě jako pedagog.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x