Falešnému lékaři naposílala milion korun

Ilustrační foto: archiv zlin.cz
UHERSKOHRADIŠŤSKO – Událost, kterou na Uherskohradišťsku vyšetřují policisté, ukazuje, že podvodníků je na světě pořád hodně. Sedmdesátiletá žena se s jedním takovým seznámila. Když jí údajně poslal balík, musela zaplatit několik statisícových poplatků. Přišla tak o celý milion korun.

Podobný scénář už tady byl mnohokrát. Dáma se seznámí s údajným lékařem, který je na zahraniční misi, malují si společnou budoucnost a potom je potřeba, aby zamilovaná žena platila vysoké částky, které pomůžou dostat statečného lékaře domů do Česka. Případ, který teď prošetřuje policie na Uherskohradišťsku dokazuje, že těchto podvodníků rozhodně neubývá.

Sedmdesátiletá žena se začátkem letošního září seznámila s už zmiňovaným anglickým „lékařem“, který měl působit na Ukrajině. Začali si spolu dopisovat lámanou češtinou a po nějaké době se jí muž svěřil, že by chtěl po skončení své mise navštívit Česko a poznat ji blíž.

„Po získání vzájemné náklonosti ženu utvrdil o tom, že jí zaslal prostřednictvím přepravní společnosti finanční hotovost. Tu měli užít po jeho příjezdu do začátku jejich společného soužití,“ popisuje mluvčí policie Radomír Šiška.

Ženě ale začaly postupně přicházet upomínky na zaplacení poplatků smyšlené přepravní společnosti. A nebyly vůbec malé. Z konta jí takto zmizel celý milion korun.

„Neznámému pachateli tak v případě jeho dopadení hrozí za trestný čin podvod až osm let za mřížemi,“ doplil Šiška.

Policie na podobné podvody už několikrát poukazovala a varovala před nimi. Blíž se jimi zabývá i na svých webových stránkách, kde zveřejnila seznam doporučení, jak předcházet tomu, aby se z vás nestala oběť online podvodu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x