Festival Cestobraní 2023 vás vezme kolem světa za šest hodin

Foto: Cestobraní
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – V sobotu 25. února od 14 hodin bude uherskohradišťské kino Hvězda hostit další ročník cestovatelského festivalu Cestobraní! Šestihodinový program divákům nabídne jedinečnou atmosféru zemí celého světa, o kterých bude vyprávět pětice ostřílených cestovatelů.

JIŘÍ EIBENSTEINER ukáže, jak procestoval Severní Ameriku křížem krážem a navíc stopem. GITA MATLÁŠKOVÁ s sebou přiveze exotické končiny Indonésie. Jak procestovat Jižní Ameriku od rovníku po Buenos Aires prozradí ŠTĚPÁN MÍŠEK. S dítětem na cestách to není zrovna jednoduché, ale MARKÉTA KUTILOVÁ si s tím poradila a procestovala země Afriky i Asie. A na závěr KATARÍNA KLUSOVÁ vyloží, co obnáší tři měsíce na rybářské lodi.

Festival Cestobraní je určen pro všechny, kteří mají rádi dobrodružství nebo jsou sami aspoň trochu dobrodruhy. Cestovatelské příběhy spojené s exotickou hudbou a pokrmy propůjčí divákům pocit přítomnosti ve vzdálených krajích, inspiraci rozdílným životním stylem, ale i motivaci podniknout vlastní výpravy za hranice horizontu.

Člověk, který se na festival vydá, dostane úsměv, lásku, příjemnou atmosféru, vřelé přijetí. Dozví se přitažlivé příběhy, nejedná se totiž o mainstreamové cestovatelské přednášky. Dostane snad i motivaci sbalit si batoh a nebát se vyrazit do světa,“ láká na festival moderátor festivalu Jiří Eibensteiner, který už stačil navštívit 35 zemí a za svůj život nastopoval asi 70 000 kilometrů.

S Jiřím i dalšími cestovateli se návštěvníci setkají osobně a budou jim moct klást dotazy jak v sále, tak v přestávkách ve foyer kina. Tam se o dálkami vonící občerstvení postará Lůca za Zahradního vegetu a také velký znalec a milovník čajů Tomáš Pukšic se svým Teabusem. Se svým putovním antikvariátem dorazí i Karel Gregor a dokonalost iluze cesty kolem světem hudebně dotvoří Martin Šojdr alias DJ Balkan.

Po skončení hlavního programu budou prostory kina dále k dispozici a prolnou do hudebně-povídací after party. Vstupenky v předprodeji stojí 350 Kč a k dispozici je také rodinné vstupné.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x