Festival Cestobraní se uskuteční online a podpoří zdravotníky

Foto: Slovacké léto
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - První ročník cestovatelského festivalu Cestobraní se uskuteční v plánovaném termínu, a to v sobotu 18. dubna, pouze čas se přesouvá na 17.00 hodin. Jedinou změnou bude, že se festival uskuteční online, serveru Zlin.cz to za pořadatele sdělila Petra Kučerová.

Pět přednášejících nakonec bude ve zhruba dvouhodinovém programu vyprávět o cestování online. Vstupné bude benefiční a v plné výši podpoří zdravotníky z Uherskohradišťské nemocnice.

Původně byl v plánu celodenní festival s desítkou vystupujících, doprovodným programem, koncertem i ochutnávkou specialit. „Všichni víme, jaká je teď situace, a tak jsme se museli přizpůsobit i my. Bylo nám líto festival zrušit úplně, a tak jsme se rozhodli pro online formu,“ vysvětlil organizátor Cestobraní Marek Pochylý.

Moderátor a štáb budou vysílat z kina Hvězda. „Městská kina Uherské Hradiště mají technické zázemí na to, abychom mohli online konferenci odvysílat od nás, to je z původního místa živého festivalu. Těšíme se na novou zkušenost,“ řekl ředitel Městských kin Josef Korvas.

Moderátorem Cestobraní online zůstává Jiří Eibensteiner, který diváky seznámí s Novým Zélandem. O svých cestách po světě budou vyprávět Hanka Machalová (Japonsko), Karel Wolf (národní parky USA), Monika Benešová (Pacifická hřebenovka) a Václav Marhoul (Ukrajina).

„Diváci, kteří se připojí k online přenosu festivalu, mohou zaplatit dobrovolné vstupné na transparentní účet Uherskohradišťské nemocnice. Výtěžek v plné výši poputuje právě zdravotníkům,“ doplnil Marek Pochylý. Veškeré podrobnosti, číslo účtu a odkaz na online přenos najdou zájemci ve facebookové události Cestobraní: cestovatelský festival.

Podporu lidem v první linii organizátoři Cestobraní online vyjádří i další formou. „Právě nyní vzniká píseň a videoklip, který má být poděkováním zdravotníkům, policistům, záchranářům, ale třeba i prodavačům. Zkrátka všem, bez kterých by to v těchto dnech nebylo možné zvládnout. Premiéra videoklipu se uskuteční právě 18. dubna v průběhu Cestobraní online,“ prozradil Marek Pochylý.

Zároveň vyzval všechny v první linii, aby posílali svá autentická videa. „Rádi je využijeme v právě vznikajícím videoklipu,“ uzavřel Pochylý.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x