Festival strašidel: lákadlo nad jiné. Kdo se bojí…

Strašidelná zahrada v Kovozoo. Foto: Martin Zámečník
STARÉ MĚSTO - Kdo se bojí, nejen že nesmí do lesa, ale nepatří (nebo naopak patří?) do Strašidelné zahrady aneb na Festival strašidel a hororu v areálu Kovozoo ve Staré Městě. Zážitky byly jedinečné, pořadatelé si na čtrnácti stanovištích vyhráli s maskami, kostýmy i s detaily nejrůznějších poněkud bizarních prostředí.

Cílem bylo přilákat co nejvíce lidí, udělat pro ně něco neobvyklého, akce se konala už po desáté. A jubilejní ročník se stylově, tedy po čertech vydařil.

„Přišlo 9 800 lidí, malí, velcí, mladí, starší. To je ohromný počet, který nám rozhodně udělal radost, od tří odpoledne do devíti do večera to bylo opravdu úžasné, lidé se bavili, soutěžili, poučili se, ale samozřejmě i báli, to všechno nás přesvědčilo o smyslu akce,“ říká jedna z hlavních organizátorek Martina Juřenová.

Pozoruhodné bylo i to, že valná část návštěvníků dorazila ve strašidelných kostýmech a maskách.

„Některá stanoviště jsme připravili tak, aby se tam pohybovali jen odrostlé děti a jejich rodiče případně prarodiče. Šlo například o Peklo čertů Krampusáků anebo středověkou mučírnu, každopádně jsme se přesvědčili o tom, že naše Kovozoo je pro lidi místem zajímavých setkání a i mimo podobné akce sem zamíří rádi,“ vyprávěla Juřenová.

Do Kovozoo ve Starém Městě už před tímto jedinečným setkáním se strašidly zamířilo za letošek přes 110 000 lidí.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x