Festivalová neděle přinese dražbu klapek i půlmaraton

Program Zlín Film Festivalu přinese i tradiční aukci umělecky ztvárněných klapek. Foto: Zlín Film Festival
ZLÍN – Nabitý program nabízí čtvrtý den Zlín Film Festivalu. Již tradičně se bude v neděli konat aukce umělecky ztvárněných klapek, jejíž výnos pomáhá financovat práci mladých filmařů. Na programu jsou také běžecké závody.

NEJDŮLEŽITĚJŠÍ UDÁLOSTI ČTVRTÉHO DNE:

24. Salon filmových klapek – Veřejná dražba, Kongresové centrum Zlín, velký sál, 13:00-18:00 hodin – Legendární událost, při níž se umělecká díla proměňují ve finance pro mladé filmaře.

Festivalový půlmaraton MONET+ Zlín:

– 11:00 hodin, náměstí Míru: Start Festivalového VIVA rodinného běhu – Běh na 1 400 m odkazuje na tradici baťovských běhů z první poloviny 20. století.

15:00 hodin, prostranství před Kongresovým centrem: Start Festivalového půlmaratonu MONET+ Zlín 2021

– 16:45 hodin, náměstí Míru: Květinový ceremoniál vítězů Festivalového půlmaratonu Monet+ Zlín 2021
– 18:00 hodin, náměstí Míru: Vyhlášení vítězů Festivalového půlmaratonu Monet+ Zlín 2021 po kategoriích

Z FILMOVÉHO PROGRAMU DOPORUČUJEME:

Za světlem (režieYoichi Narita, Japonsko, 2020, 104 min.), Golden Apple Cinema, sál 5, 19:30 hodin – Středoškolák Akira se po rozvodu rodičů přestěhuje do rodného města svého otce Akity. Na svou novou školu si nemůže zvyknout, utápí se v depresích a vzteku vůči všemu kolem.

Poly (režie: Nicolas Vanier, Francie, 2020, 92 min.), Golden Apple Cinema, sál 3, 16:00 hodin – Pro desetiletou Cécile je život na vesnici, kam se nedávno s maminkou přistěhovala, velká a těžká změna. Příjemné rozptýlení přichází až s příjezdem potulného cirkusu.

Smeťáci (režie: Luca Della Grotta, Francesco Dafano, Itálie, 2020, 88 min.), Golden Apple Cinema, sál 3, 13:30 hodin – Krabice, lahve, plechovky. Spousta odpadků. Všude, kam se podíváš. A navíc ignorace a netečnost. Pod závojem noci je ale všechno jinak.

Moje nejoblíbenější válka (režie: Ilze Burkovska-Jacobsen, Lotyšsko, Norsko, 2020, 82 min.), Golden Apple Cinema, sál 4, 16:30 hodin – Animovaný dokument vypráví autorčiny vzpomínky na své dětství v Sovětském svazu v době studené války.  Její poutavý osobní příběh je o dospívání a hledání vlastní identity, pravdy a loajality.

Zlínský pes – Studentské hrané filmy 2, Golden Apple Cinema, sál 2, 16:30 hodin

Zlínský pes – Studentské dokumenty 2, Golden Apple Cinema, sál 4, 19:00 hodin

PROGRAM NA TÉMA LITERATURA VE FILMU:

Festivalový KnihoTrh, park Komenského, altán, 10:00-19:00 hodin – Dobročinný trh se stovkami knih z druhé ruky. Z každé prodané knihy navíc putuje 20 korun na konto Mariánky Vaněčkové, patnáctileté dívky ze Zlína, kterou spinální atrofie upoutala na invalidní vozík.

Přízračný svět (režie: Terry Zwigoff, USA, Velká Británie, Německo, 2001, 111 min.), Golden Apple Cinema, sál 3, 18:30 hodin – Příběh rebelských středoškolaček Enidy a Rebeccy, které budou brzy končit svá studia na střední škole. Na okolní svět se dívají značně sarkasticky a hledají samy sebe.

Saturnin (režie: Jiří Věrčák, Česká republika, 1994, 101 min.), Golden Apple Cinema, sál 5, 14:30 hodin – Saturnin je komorníkem mladého gentlemana Jiřího Oulického a je odhodlaný za všech okolností a jakýmikoliv prostředky plnit svěřené úkoly, a tak se jeho pán často octne v situacích, které by se bez Saturnina nedaly zvládnout už proto, že by bez něj pravděpodobně vůbec nenastaly.

Velké dobrodružství Čtyřlístku (režie: Michal Žabka, Česká republika, 2019, 72 min.), Golden Apple Cinema, sál 1, 10:00 hodin – Na kraji Třeskoprsk, v malém domku, bydlí čtyři kamarádi. Fifinka, Pinďa, Bobík a Myšpulín u táborového ohně vzpomínají na dobrodružství, která zažili v uplynulém roce.

CO SE HRAJE V LETNÍM KINĚ:

Smečka (Česká republika, 2020, 95 min), náměstí T. G. Masaryka, 20:00 hodin– Talentovaný brankář David (16) přichází do nového týmu. Je odhodlaný udělat všechno, aby se v hokejovém týmu Vlků prosadil. V týmu je ale outsiderem a čelí rozjíždějící se lavině šikany…

ZAJÍMAVÉ DOPROVODNÉ AKCE:

Radost tvořit – Výlet do fantazie, Kongresové centrum, foyer, 9:00-19:00 hodin – Mezinárodní výtvarná soutěž dětí a mládeže se zrakovým postižením představuje průřez dovedností dětí se zrakovým postižením a širokou veřejnost seznamuje s jejich specifickými výtvarnými projevy.
Letošní téma soutěže je „Výlet do fantazie“. Výstava potrvá do 15. září.

KDE SE POTKAT S HVĚZDAMI:

Festival Café, náměstí Míru, 11:30 hodin – Ojedinělé posezení ve festivalové kavárně, v níž probíhají talk-show Vladimíra Kroce. Hostem je Kamila Nývltová.

Autogramiáda, OZC Zlaté jablko, 16:30 hodin – Moderovaná autogramiáda festivalových tváří: Veronika Divišová, Oskar Hes a Jan Nedbal.

TIPY NA AKCE VE FESTIVALOVÝCH ZÓNÁCH:

Park Komenského:

– Dům České televize, 10:00-19:00 hodin Na podiu se každý den můžete setkat s moderátory a herci z pořadů ČT :D. 11.00 a 15:00 Agent v kapse – Zábavně vzdělávací show, 18.00 Večerníček – projekce, 18.40 Zprávičky– projekce a další.

Vystoupení spolku ZUŠKA? ZUŠKA!, 10:00-11:00 hodin, 12:00-15:00 hodin a 16:00-18:00 hodin: taneční, hudební a divadelní vystoupení.

– Český národní registr dárců dřeně – Stovky lidí každoročně onemocní leukémií a pomoci jim může pouze kostní dřeň vhodného dárce. Každý čtvrtý nemocný se ale svého dárce nedočká. Jsi-li zdravý muž či žena ve věku 18-35 let, stav se za námi a zapiš se do registru.

Sad Svobody:

– Workshop analogové fotografie pro malé i velké, zámek, 14:00-17:00 hodin – Seznámíme se s rozdílem mezi digitálními fotoaparáty a klasickými analogovými fotoaparáty, který fotí na film. Vyzkoušíme si několik fotoaparátů – klasických, ale také jednoduchých plastových či dřevěných dírkových komor.


Workshop filmového herectví pro děti, zámek, 14:00-17:00 hodin – Ponoříme se do tajů fascinujícího umění filmového herectví Charlieho Chaplina. Podrobně si představíme jeho vytříbenou hereckou techniku a vyzkoušíme si mnoho věcí prakticky na vlastní kůži. Počítá se s autentickým a kreativním projevem samotných účastníků kurzu.

– Škola čar a kouzel ve Zlíně, 10:00-19:00 hodin – Probádejte magický svět bublajících kotlíků, astronomie či bylinkářství. Tajuplná dobrodružství se špetkou vědy má pod taktovkou Fakulta technologická UTB ve Zlíně.

Náměstí Míru:

Český rozhlas ON AIR, OZC Zlaté jablko, 14:00-16:00 hodin – Živé vysílání stanice Český rozhlas Zlín, rozhovory se zajímavými hosty festivalu.

Monet+, v prostoru Festival Café – Programování je nejen zábava, ale i prostředek pro rozvoj kreativního myšlení a spolupráce. Díky nám můžete jednoduše platit bankovní kartou, mobilem nebo hodinkami po celém světě.

Univerzitní centrum U13: Virtuální realita, 9:00-17:00 hodin – Přehlídka těch nejkreativnějších VR filmů pro děti i teenagery. Brainz VR cinema, 9:00-17:00 hodin – Pásma VR filmů.

FILM INDUSTRY – PRO FILMOVÉ PROFESIONÁLY:

Kino za školou 2020 / Mezinárodní konference o filmové a audiovizuální výchově, Kongresové centrum, malý sál, 9:00-15:00 hodin – Tématem osmého ročníku je Učitel v hlavní roli. Zkušenosti těch, kteří se výuce filmu, audiovize a multimédií věnují na základních, základních uměleckých i středních školách. Vstup pouze pro akreditované filmové profesionály. Jazyk: čeština, angličtina.

Industry Lunch s Kanceláří Kreativní Evropa MEDIA, Kongresové centrum, 13:00-14:00 hodin – Neformální oběd pro akreditované filmové profesionály pořádaný za účelem navazování kontaktů a setkání napříč obory filmového průmyslu. Vstup pouze pro akreditované filmové profesionály. Jazyk: čeština, angličtina.

Výroční zasedání Evropské asociace pro dětský film, Kongresové centrum, malý sál, 16:30–19:00 hodin – Shromáždění členů Evropské asociace pro dětský film (ECFA). Vstup pouze pro registrované. Jazyk: angličtina.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x