Filip Svozílek: jak jsem potkal Djokoviče

Filip Svozílek s hvězdou světového tenisu Novakem Djokovičem. Foto: zlin.cz
NEW YORK - New York už už otevírá brány letošního čtvrtého grand slamu, mezinárodního mistrovství USA ve Flushing Meadows. Hlavnímu turnaji vždy předchází kvalifikace a díky ní má Zlín své zastoupení i na slavných amerických betonech.

Zlíňan Filip Svozílek je už po skončení hráčské kariéry docela zkušeným trenérem. Když ho potkáte na zlínských kurtech na Vršavě, zaujme ve sparingu subtilní hezká dívka, které to jde pořádně od ruky. Jmenuje se Reka-Luca Jani a tahle maďarská třicetiletá hráčka se teď pod dohledem zlínského kouče pere v New Yorku o hlavní soutěž.

„Vyhráli jsme už dvakrát, forma přišla v pravý čas, teď jde ještě o to zvítězit potřetí, bude do ovšem proti Španělce Parrizas-Diazové moc těžké, poskočila do světové stovky, ale moje svěřenkyně se určitě popere, hlavní soutěž je obrovským lákadlem i zdrojem velmi slušných příjmů,“ hlásil z dějiště Filip.

V areálu se samozřejmě při trénincích pohybují už teď naprosté top hvězdy světového tenisu. Třeba Novak Djokovič, absolutní legenda. „Velmi příjemný, moc mne potěšila společná fotografie, kterou přijal v pohodě a s úsměvem. Jinak je čas i na prohlídku města, je to tu jedním slovem úžasné,“ dodal zlínský trenér z momentálního srdce světového tenisu speciálně pro server Zlin.cz.

Rozhodující finálový zápas kvalifikace čeká jeho svěřenkyni v pátek pozdě odpoledne našeho času. Postup do pavouka hlavní soutěže přináší odměnu 75 tisíc amerických dolarů, v přepočtu více než milion a půl v českých korunách. Pro dvojici ze zlínské Vršavy by to byla pohádka.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x