Finále MOL Cupu: bookmakeři hlásí vyrovnanější kurzy, sázkaři věří Spartě

Fotbalisté Slovácka a Sparty se ve středu utkají ve finále domácího poháru. Foto: MOL Cup
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Fotbalovou sezonu v Česku uzavře pohárové finále, které se mělo odehrát už 4. května, ale kvůli silnému dešti bylo odloženo. Zatímco situace kolem počasí se po dvou týdnech vyjasnila, rozkrýt vítěze plánovaného utkání se stalo ještě složitějším.

Oba týmy totiž za sebou mají zbývající zápasy finále FORTUNA:LIGY, včetně toho vzájemného, ve kterém Slovácko zvítězilo na Letné 2:1.

Sparta za sebou sice má turbulentní období, během kterého prohrála s Plzní a trenér Vrba už stihl nasednout na vlak do Ostravy, ale o víkendu dokázala po dobrém výkonu porazit Slavii.

Zápasové kurzy jsou tak aktuálně téměř vyrovnané. Výhra letenských v základní hrací době je ohodnocena kurzem 2,75:1. Na výhru Slovácka je vypsán kurz 2,77:1, remíza se sází v kurzu 3,15:1. Kurzy na zisk trofeje jsou také ještě těsnější než před dvěma týdny. Slovácký triumf byl tehdy oceněn kurzem 2:1, nyní kurz klesl na 1,92:1. Letenský úspěch se sázel v kurzu 1,8:1, aktuálně je na něj vypsán kurz 1,9:1.

Fanoušci však mají na rozdíl od opatrných bookmakerů jasno, vítězství pražské Sparty očekává 81 % z nich. Zbylých 19 % věští, že Slovácko získá svou první trofej v historii.

Týden před pohárovým vrcholem se finalisté střetli na Letné v rámci finále F:L. Ani jeden z trenérů nechtěl odkrýt své trumfy, přítomní diváci však mohli polemizovat, jestli trenér Horňák v záloze vůbec nějaké má. Sparta působila na hřišti mdle, Dočkalovi loučení s kariérou notně zhořklo a Sparta podlehla aktivně hrajícímu Slovácku 1:2. Nejen vedení letenských tak určitě musel uklidnit dobrý výkon proti Slavii, a to především v prvním poločase. Z přímáku se nádherně prosadil Hložek, který se před odchodem do zahraničí určitě chce rozloučit s fanoušky co nejlepším způsobem. Když si ty uplynulé dva týdny shrneme, Slovácko zapsalo výhry proti Spartě a Hradci, zatímco Sparta prožila poměrně turbulentní období. Stále si však stojím za tím, že půjde o vyrovnaný zápas a nedivil bych se, kdyby došel v kurzu 3,15:1 do prodloužení,“ říká Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Slovácko má za sebou už dvě finále domácího poháru, v obou případech však odcházelo poražené.

V roce 2005 tým z Uherského Hradiště podlehl Ostravě a před třinácti lety nestačil na Teplice.

Sparta může navázat na dva roky staré vítězství proti Liberci, kdy získala pohár na hřišti soupeře. Stejný kousek mohou nyní letenští zopakovat.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x