Finálový turnaj mládeže FAČR pod názvem Planeo Cup zavítá poprvé do Kroměříže

Finálový turnaj Planeo Cup v kategorii U11 bude hostit Kroměříž. Foto: archiv pořadatele
KROMĚŘÍŽ - Pouze na rok dokázala pandemie covidu zastavit nejvýznamnější akci mládežnického fotbalu v České republice. Pohár mládeže FAČR se opět po roční odmlce hlásí se svými finálovými turnaji, které se odehrají ve všech šesti věkových kategoriích od U8 až po U13. Od letošního roku se i díky vybudované vysoké sportovní i společenské úrovni soutěže podařilo získat silného generálního partnera, a proto ponese název PLANEO CUP. A jeden z finálových turnajů vůbec poprvé uspořádá Kroměříž.

Pohár mládeže FAČR, který letos slaví svůj jubilejní desátý ročník, je skvělou příležitostí pro týmy utkávat se se soupeři z celé republiky všech výkonností a každoročně zaznamenává nárůst počtu týmů, hráčů, turnajů i zápasů.

Do ročníku 2021/2022 se přihlásil rekordní počet 828 týmů. Kvůli covidu nakonec do soutěže nastoupilo 759 družstev z celé republiky. Celý program čítá 186 turnajů v sedmdesáti lokalitách třinácti krajů České republiky za účasti více než 14 tisíc mladých hráčů a hráček!

Pohár mládeže má své pevné místo ve fotbalovém kalendáři a pro všechny mládežnické týmy nese punc mimořádné události a prestižních klání. Jedná se o unikátní akci nejen v českých podmínkách, ale nemá obdoby ani v dalších evropských zemích.

Jsme velmi rádi, že Pohár mládeže, který si během posledních let vydobyl velké renomé a pevné místo ve fotbalovém kalendáři, získal v podobě firmy Planeo tak silného partnera. Věříme v dlouhodobě úspěšnou spolupráci, která turnaji přinese ještě větší prestiž. Pohár mládeže má zároveň velkou podporu FAČR a řadíme jej k nejvýznamnějším projektům našeho mládežnického fotbalu,“ uvedl Petr Fousek, předseda FAČR.

Zapojení do projektu Poháru mládeže FAČR nám dává jedinečnou příležitost podpořit sportování a pohyb u mladých. Jsme moc rádi, že právě značka Planeo se může propojit s tímto turnajem,“ říká Tomáš Opluštil, místopředseda představenstva firmy FAST ČR, a.s., pod kterou značka Planeo patří.

Pohár mládeže PLANEO CUP není jen o fotbalových kláních, ale i o soutěžních a edukativních aktivách. V aktuálním ročníku půjde především o úspěšné dokončení všech turnajů. Pro další ročník se však již nyní chystají všechny tyto doprovodné aktivity, které jsou přínosné nejen pro fotbalový růst hráčů ale i pro trenéry a rodiče.

Projekt každoročně neuniká ani velkému zájmu z řad fotbalových osobností v rolích podporovatelů nebo ambasadorů. V předchozích letech jsme se mohli na turnajích potkávat s Karlem Poborským, Petrem Koubou, Tomášem Ujfalušim, Jaroslavem Šilhavým, Jaroslavem Hřebíkem, Lubošem Kozlem, Davidem Lafatou nebo Tomášem Hübschmanem.

Mnoho výrazných postav českého fotbalu se na finálových turnajích určitě objeví i letos. Stejně tak se můžou účastníci těšit na Pavla Čapka a Jakuba Koháka, kteří jsou nedílnou součástí celého projektu.

Celý PLANEO CUP vyvrcholí na začátku června turnajem nejmladší kategorie U8 v Benešově. Organizátorům se pro rok 2022 podařilo rozmístit jednotlivé finálové turnaje rovným dílem mezi Čechy a Moravu. V srdci Moravy v Kroměříži se můžeme těšit o víkendu 7. – 8. května na finálový turnaj kategorie U11.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x