Finance na zajištění provozu sociálních služeb pošle zlínská radnice včas

Foto: MěÚ Zlin
ZLÍN - I přesto, že kvůli koronavirové pandemii zlínští zastupitelé nezasedají, financování provozu sociálních služeb to prý neohrozí. Serveru Zlin.cz to sdělil Lukáš Fabián z tiskového oddělení magistrátu.

Nejen zdravotníci, hasiči či policisté jsou nyní v této době boje proti koronaviru v první linii. Právě nyní, více než kdy jindy, je velmi důležitá také obětavá práce zaměstnanců v sociálních službách, která si však vyžaduje kromě velkého úsilí a empatie také nemalé finance.

„Chtěl bych za vedení města ubezpečit provozovatele sociálních služeb, že navzdory faktu, že se neuskutečnilo březnové zastupitelstvo, a že i jednání dubnového zasedání je s otazníkem, platby na provoz sociálních služeb by neměly být opožděny,“ uvedl Aleš Dufek, náměstek primátora pro sociální oblast. Město Zlín s ohledem na mimořádnou situaci a vyhlášený nouzový stav také upravilo vnitřní postupy, díky kterým bude financování zajištěno navzdory nynějším komplikacím. V praxi to znamená, že se veškerá administrace vyplácení dotací uskuteční ještě před dubnovým zastupitelstvem a po předpokládaném schválení dotací už dojde jenom k okamžitému podpisu příslušných smluv. Město následně ihned uvolní peníze.

Domovy pro seniory, zařízení pro handicapované, azylové domy, charity a spolky či Český červený kříž, ti všichni a řada dalších tak mohou se zajištěním financování počítat i v nynějším stavu nouze.

„S ohledem na nutnost akutních nákupů ochranných pomůcek jsme také rozhodli o mimořádném přidělení finančních prostředků pro Oddělení krizového řízení magistrátu, které tyto nákupy centrálně zajišťuje,“ doplnil Bedřich Landsfeld, náměstek primátora pro oblast ekonomiky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x