Finiš roku 2019. Ševci hostí Opavu

Ilustrační foto (Foto: FC Fastav Zlín)
ZLÍN - Teď se ukáže, jak věrné fandy mají zlínští fotbalisté. Počasí logicky nic moc, soupeř v podobných intencích jisté (ne)atraktivity. Nejvyšší fotbalová soutěž Fortuna liga uzavírá várku dvaceti kol týden před vánočními svátky.

Vyhrají-li, zajistí si relativní pohodu, pokud ne, bude před a po vánoční dovolená pro fotbalisty Fastavu s vráskami na čele.

V sobotu ve 14.30 hraje ve Zlíně Opava. Poslední tým tabulky, navíc bez špílmachra – 41!!! letého Pavla Zavadila. Zlín na hřišti Opavy v létě suverénně zabodoval, vyhrál 3:0, jenže pak mu to naráz začalo výrazně drhnout.

„Rádi bychom zakončili podzim výhrou, to je jasné,“ zní unisono ze zlínského tábora. A ptát se na to můžete nejzkušenějších, ale třeba i mladších členů kádru.

„Napřed body, potom až myšlenky na vánoční svátky,“ má jasno Jakub Janetzký, Opavan ve službách Zlína pronásledovaný na podzim zraněními.

Bohatou zlínsko – opavskou minulost má i trenér zlínských brankářů Otakar Novák. Na dvou štacích ve slezském městě strávil dlouhých sedm let a má tam pořád hodně kamarádů.

„Tohle musí stranou, teď jde o body, pro klid bychom byli hodně rádi za všechny tři,“ ví Novák moc dobře.

Opava má hodně sterilní útok, nastřílela v devatenácti kolech pouhopouhých devět branek. Na Letné si rozhodně nikdo nepřeje, aby si bilanci v sobotu vylepšila. Ale podcenit tým pořád ještě nového trenéra Balcárka by se mohlo krutě vymstít.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x