Floria to rozjela na plný plyn. První část jarní zahradnické výstavy vyvrcholí na 1. máje

Foto: Výstaviště KM
KROMĚŘÍŽ - Davy natěšených lidí zaplnily od prvních hodin jarní části Floria 2024 kroměřížské výstaviště. Prodejci stejně jako návštěvníci od nás, z Polska i ze Slovenska obsadili celý rozměrný areál, lidí jako máku, velmi pěkné počasí, bohatý sortiment a taky lákadla v podobě hudebních uskupení. Všechno to začala velmi oblíbená Stříbrňanka. Především dříve narození se mohli utleskat. Šlo ale samozřejmě také o mnoho jiných věcí.

Věhlasná floristka Jarmila Pejpalová připravila se svým týmem pozoruhodnou expozici s názvem Láska v oblacích ve zdejším pavilonu A. Nádherný květinový horkovzdušný balón, obří přebarevná duha, nádherné záhony jarních květin, trávníky. Neuvěřitelná podívaná. V neděli dopoledne navíc paní Jarmila předvedla aranžování přímo před zraky úžaslých obdivovatelů.

„Loni tu nasadila s dcerou Petrou a dalšími spolupracovníky laťku velmi vysoko. Třebaže to vlastně bylo pod hladinou, neboť šlo o expozici nazvanou Podmořský svět. Tentokrát jsme se ovšem i symbolicky posunuli ještě výš, to proto, že tu máme unikátní projekt Láska v oblacích,“ připomínal moderátor Petr Suchoň, jako vždy ctící rodný kraj.

„Bydlím sice už řadu let v Praze, ale pozor, trvalé bydliště mám kousek odsud, v Napajedlích,“ připomněl přítomným s tím, že se vrací a vracet bude vždycky rád.

Přivítal nejen ředitele Výstaviště Kroměříž Pavla Konečného, ale i hejtmana Zlínského kraje Radima Holiše, který dorazil v doprovodu manželky Petry.

„Jezdím sem vždycky rád, těší mne veliký zájem lidí, výstaviště je plné a to mne těší,“ hlásil Holiš po svém příjezdu.

Nakupující byli většinou spokojeni, kdo nakoupil, spěchal odložit cenné „úlovky“ do auta a zase se rád vracel.

Z Kyjova dorazili mladí manželé Marek a Michaela Němcovi. V rukou nákup i kočárek s prvorozenou dcerou Sofinkou.

„Nám se tu fakt moc líbí, lidí jako máku, s kočárkem je to trochu náročnější. Nakoupili jsme mimo jiné balkonová rajčata, feferonky, rané papriky i bylinky tymián a bazalku. Malou zahrádku budujeme na terase našeho bytu,“ hlásil Marek.

Celkově je klientela ve své převažující části spíše středního ale i seniorského věku.

„My jsme moc rádi, že sem míří i mladší lidi, projevuje se, že Češi jsou národem zahrádkářů a je jenom dobře, že tento koníček láká celé generace,“ říkal předseda Českého zahrádkářského svazu Stanislav Kozlík.

Floria jaro 2024 pokračuje až do 1. května, pak si na na výstavišti krátkou pauzu a další nápor zájemců o keře, stromky, přísady, zahradnické pomůcky, osiva i moře dalších věcí se očekává od 4. do 8. května.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x