Fotbal začíná, koronavirus straší dál

Foto: Fastav Zlín
ZLÍN - Ten seznam už začíná být nepříjemně pestrý. Slavia, Plzeň, Bohemians 1905, Olomouc, Baník. Důkladné testování přináší trpké ovoce. Koronavirus spíše straší, než by zdravotně kosil mladé špičkové sportovce, zpravidla jsou bez příznaků, ale neznamená to, že by se nákaza fotbalovým klubům vyhýbala.

Negativní jsou dosud testy v obou rivalských klubech Fastavu Zlín a Slovácka. A tak se derby 1. kola nového ročníku Fortuna ligy hraje, samozřejmě za přísných hygienických pravidel, z čehož vyplývá i omezení počtu fandů.

V sobotu v 17 hodin se proti sobě postaví dva vyrovnané týmy. Rozhodovat mohou maličkosti. Tou ale určitě není odchod slovácké brankářské jedničky Matouše Trmala. Na konci minulé „koronasezóny“ chyběl kvůli zranění a výsledkově šel tým naráz hodně dolů.

Slovácko si ovšem zalovilo v přestupových vodách a výsledkem je start téměř dvoumetrového Cicilii, který je rodákem z exotického Curacaa.

Domácí pustili několik hráčů, ze základu budou chybět Džafič a Bartošák. V sestavě se ovšem zřejmě od začátku objeví dvě nové tváře. Poznara by měl v útoku podporovat dvaadvacetiletý Francouz Dramé, pevnost obrany by měl zvýšit velezkušený Procházka.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x