Fotbalisté Slovácka brali v Českých Budějovicích bod. Vyrovnání zařídil Sinjavskij

Fotbalisté Slovácka hráli v Českých Budějovicích nerozhodně 2:2. Na snímku záložník Vladislav Levin (v bílém dresu). Foto: 1. FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Fotbalisté Slovácka i ve druhém letošním venkovním zápase brali bod. Tým z Uherského Hradiště po remíze 2:2 v Brně hrál stejně i v Českých Budějovicích, kde porážku hostů v 83. minutě odvrátil střídající Sinjavskij. Soupeř v tu dobu hrál bez vyloučeného mladíka Pennera.

Vzhledem k tomu, jak se utkání vyvíjelo, bod beru. Ale mně je jedno, jestli hrajeme doma, nebo venku. Já chci od hráčů víc,“ říká nespokojený trenér Slovácka Martin Svědík.

Při premiéře v dresu Slovácka se dvěma asistencemi blýskl útočník Mihálik.

V ofenzivě měl dvě super nahrávky, ale v prvním poločase měl obrovskou šanci a tečí přestřelil. Navíc z jeho špatné střely padl druhý gól. Ale na to, že s námi hrál první zápas, poradil si s tím dobře. Je u něj vidět kvalita. Je rychlý, dokáže se otočit, najít si místo na průnikovou přihrávku a vytvořit spoluhráčům šanci. Určitě je pro nás přínosem,“ uvedl Svědík, který na jihu Čech šetřil opory Trávníka, Petrželu a Kadlece.

Byli v takovém stavu, že bych riskoval nějaké zranění. Navíc potřebuji vytížit i jiné hráče,“ vysvětloval Svědík.

Slovácko vstoupilo do zápasu aktivním napadáním a hned slavilo úspěch. Dva hráči, kteří se poprvé po příchodu do Uherského Hradiště objevili v základní sestavě v soutěžním zápase byli na začátku gólové akce. Kozák s Kalabiškou vybojovali míč v šestnáctce a následně právě Mihálik našel před brankou osamoceného Patrika Brandnera, který jen zametl balon do sítě.

Moravané měli šanci na zvýšení po necelých dvaceti minutách hry, když po rohu hlavičkoval pod břevno opět Brandner, ale brankář Šípoš stihl zasáhnout. Ještě větší šanci měl Mihálik, který těsně před brankářem tečoval ránu Kohúta, ale mířil nad.

A pak přišla sprcha. Po autu ve 20. minutě se povedlo ke střele dostat Lukáši Čmelíkovi, který obstřelil na zadní tyč Nguyena a srovnal. Hráči Slovácka poté trochu ztratili vítr z plachet. Naopak Sladký na druhé straně mohl otočit skóre, ale nedosáhl na prudký míč.

Do poločasu mělo Slovácko ještě dvě šance. Nejdřív z dobré pozice pálil mimo Levin, pak Holzer poslal dobrý centr do vápna a Kozák se prodral k hlavičce, jenže mířil mimo.

Po pauze Slovácko mělo herní převahu, ale paradoxně inkasovalo, když míč nešťastně propadl k Michalu Škodovi, který proměnil svou šanci.

Modro-bílým se nedařilo obranu soupeře otevírat, a tak trenér Svědík reagoval sérií střídání. Důležitým okamžikem byla 77. minuta, kdy Penner zastavil do vápna pronikajícího Kalabišku a po konzultaci s VAR viděl červenou kartu. Slovácko přesilovku zužitkovalo o pár minut později, kdy si Mihálik připsal druhou asistenci. Ze strany poslal prudký míč po zemi a k zadní tyči jej uklidil Vasilij Siňavskij.

Uherskohradišťský tým si vypracoval velký tlak, ale bez gólovějších šancí. Poslední desetiminutovku strávil na polovině před brankářem Šípošem, ale bez toho, aniž by jej ohrozil, a tak i ze druhého venkovního utkání v ligové sezoně bere bod.

FORTUNA:LIGA, 3. kolo –

Dynamo České Budějovice – 1. FC Slovácko 2:2 (1:1).

Branky: 19. Čmelík, 53. Škoda – 3. Brandner, 83. Sinjavskij. Rozhodčí: Starý – Vodrážka, Slavíček – Orel (video). ŽK: Havel – Kalabiška. ČK: 75. Penner (Č. Budějovice). Diváci: 3167.

Č. Budějovice: Šípoš – Čolič, Havel, Králik, Sladký – Grič (46. Hellebrand), Čavoš (88. Broukal) – Čmelík (67. Penner), Hora, Potočný (81. Vais) – Škoda (81. Hais). Trenér: Weber.

Slovácko: Ngyuen – Reinberk (78. Vecheta), Šimko (64. Hofmann), Daníček, Kalabiška – Kohút, Ljovin – Brandner (71. Sinjavskij), Mihálik, Holzer (63. Duskí) – Kozák (64. Šašinka). Trenér: Svědík

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x