Fotbalisté Slovácka získali křídelníka Mihálika z Plzně

Fotbalisté Slovácka přivedli z Viktorie Plzeň Ondřeje Mihálika. Foto: 1. FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Fotbalisté Slovácka den před čtvrteční odvetou s Fenerbahce Istanbul dotáhlo příchod další posily. Vedení klubu z Uherského Hradiště se dohodlo na podmínkách smlouvy s Ondřejem Mihálikem. Bývalý mládežnický reprezentant přestupuje z týmu FC Viktoria Plzeň, na Moravě podepsal smlouvu do léta 2025.

V hledáčku jsme Ondřeje měli již delší dobu, a když se teď naskytla příležitost přestup zrealizovat, tak jsme pro to udělali maximum. Jsem rád, že jsme se dohodli. Je to šikovný hráč, který nám může hodně pomoct,“ věří sportovní ředitel 1. FC Slovácko Veliče Šumulikoski.

Mihálik nastoupil v české nejvyšší soutěži do 128 ligových zápasů, ve kterých zaznamenal 22 branek a připsal si rovněž 9 asistencí. Ve FORTUNA:LIZE hrál za Jablonec, Plzeň nebo České Budějovice. V minulosti si vyzkoušel také zahraniční angažmá, dres AZ Alkmaar však navlékl jen ve dvou soutěžních duelech.

Od středy je hráčem Slovácka, které chce i letos hrát na špici. „Věřím, že týmu pomohu jak v ligové soutěži, tak i právě v boji o pohárovou Evropu. Jsem rád, že Slovácko projevilo o můj příchod zájem a rychle jsme se domluvili,“ těší pětadvacetiletého fotbalistu.

Podle hráčova agenta ze společnosti SPORT INVEST Viktora Koláře byl zásadní v celém transferu obrovský zájem Slovácka a s ním související jasná představa sportovního vedení o jeho využití v sestavě.

Slovácko získává v Ondrovi hráče se zkušenostmi z české i nizozemské ligy, zároveň fotbalistu v nejlepším věku s velkou motivací ukázat své fotbalové kvality. Ondra pak přichází do klubu s dlouhodobě jasnou sportovní koncepcí, zdravými ambicemi a vynikajícím trenérským týmem. Jsem přesvědčen, že se pro obě strany jedná o povedený krok,“ má jasno Kolář.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x