Fotbalisté Strání ovládli Pohár hejtmana Zlínského kraje, Slušovice porazili na penalty

Fotbalisté Strání na stadionu ligového Zlína ovládli Pohár hejtmana Zlínského kraje. Foto: FC Strání
ZLÍN – Fotbalisté Strání poprvé v klubové historii ovládli Pohár hejtmana Zlínského kraje. Celek z Uherskohradišťska ve středečním finále, které se za neustálého deště hrálo na stadionu prvoligového Zlína, porazili Slušovice 4:3 na penalty. Bojovný duel skončil po devadesáti minutách bez branek.

Porážka na penalty je to nejhorší, co může být,“ utrousil skleslý slušovický kouč Jan Večeřa.

Strání potvrdilo na Letné roli favorita, na jeden z největších úspěchů v klubové historii se ale nadřelo víc, než čekalo.

„Strašně si toho vážím. Je to něco úžasného. Jde o jeden z mých největších úspěchu v kariéře,“ rozplýval se kouč vítězů Vladimír Stančík.

První úkol v novém klubu si tak může odfajfkovat, cíl je splněn. „Doufám, že stvrdíme ještě postup a užijeme si to,“ přeje si.

Stančíkově týmu stejně jako v semifinále proti Zborovicím přinesl úspěch až penaltový rozstřel, který patřil nejen brankáři Popelkovi. Zkušený gólman ve druhé sérii vychytal Lakomého, Mach pak mířil nad. A i když na druhé straně selhal i kanonýr Miklovič, kapitán Spáčil zajistil celku z Uherskohradišťska vysněnou trofej, přiblížil lídra krajského přeboru vytouženému double.

„I když to není mistrovství světa, jsme strašně šťastní, že jsme podruhé během dvou týdnů ustáli penalty a nyní si to budeme užívat,“ uvedl brankář Antonín Popelka.

Fotbalisté Slušovic měli parádní herní nástup do podvečerního duelu. Také si vytvořili tři velké příležitosti – jednou trefili tyčku, hosté dvakrát vykopávali míč z brankové čáry. „V desáté minutě jsme mohli vést 3:0, bohužel nám tam nic nespadlo. Ve dvou případech jsme měli smůlu, Kvasnica to napotřetí chtěl tak dobře umístit, dával si tak záležet, až trefil pouze tyčku,“ mrzelo poraženého kouče.

„Kdybychom se dostali do vedení, tak věřím, že bychom utkání dotáhli do konce. Vyloženě nám vyhovuje hra na brejky,“ připomíná.

„Byl to těžký zápas. Hosté byli v úvodu lepší, my zakřiknutí. Ale od nějaké patnácté minuty jsme hru srovnali. Ve druhém poločase už jsme byli lepší, ale musím pochválit i soupeře. Na to, že proti sobě nastoupily amatérské týmy, hrálo se nahoru dolů. Na těžkém terénu to byl velmi dobrý zápas se šťastným koncem pro nás,“ dodal Stančík.

Finále Poháru hejtmana Zlínského kraje

FC SLUŠOVICE – FC STRÁNÍ 0:0, 3:4 na penalty stadion Letná ve Zlíně

Penaltový rozstřel: Maliňák 1:0, Pecha 1:1, Lakomý nedal, Hruboš 1:2, Otepka 2:2, Řihák 2:3, Mach nedal, Miklovič ne, Kvasnica 3:3, Spáčil 3:4 Rozhodčí: Pavlica – Havrlant, Dobiáš (Korch)Žluté karty: Marek, Mach, Tkadlec – Danko Diváci: 490

Slušovice: Dubec – Mach, Lošťák, Poslušný, Tkadlec (82. Janků) – Marek (88. Pšenčík), Maliňák, Lakomý, Klečka, Otepka – Kvasnica. Trenér: Večeřa.

Strání: Popelka – Macháčik, O. Čaňo, Častulín, Pecha – Holík (45.+1. Eliáš), Řihák, Spáčil, Danko, (74. Gardian) – Hruboš – Miklovič. Trenér: Stančík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x