Fotbalisty Slovácka proti Slavii srazila chyba brankáře Nguyena, prohráli 0:3

Útočník Slovácka Václav Jurečka se proti Slavii neprosadil. Foto: 1. FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Fotbalistům Slovácka to proti Slavii nejde. Tým z Uherského Hradiště podlehl loňským šampionům popáté za sebou, tentokrát 0:3 a ligovou sezonu zakončí na čtvrtém místě.

Svědíkův tým v Edenu srazila chyba gólmana Nguyena ve 29. minutě, kterou dalekonosným lobem do opuštěné branky potrestal Plavšič. V závěru se ještě prosadili Traoré a Lingr. Vršovický obhájce trofeje v nadstavbě poprvé zvítězil a z druhého místa v tabulce nadále ztrácí dva body na vedoucí Plzeň.

Utkání s těmito soupeři, jakými jsou Slavia, Plzeň nebo Sparta, mají stejného jmenovatele. Dostaneme gól po hrubé chybě nebo standardní situaci. V prvním poločase jsme z pozice obranné fáze pracovali velmi dobře, na druhou stranu mám výhrady k naší ofenzivní hře. Pak přišla hodně laciná branka po individuální chybě, která, dá se říct, zápas rozhodla. Filip (Nguyen) něco chytil, ale po své chybě pomohl Slavii,“ uvedl hostující trenér Martin Svědík.

Do druhého poločasu jsme vstoupili dobře. S těmito soupeři si nebudete vytvářet pět šest šancí. Když máte dvě tři, musíte něco proměnit. My jsme v tom zase selhali a v době, kdy jsme měli tlak, jsme dostali gól po standardce. Pak už bylo po zápase, za stavu 2:0 bylo utkání definitivně rozhodnuté,“ dodal zklamaně Svědík.

Slovácko venku potřetí za sebou nebodovalo a inkasovalo tři branky, naopak Slavia v nejvyšší soutěži prohrála jediné z posledních 67 domácích utkání.

Vstoupili jsme do toho s trochu kombinovanou sestavou, měli jsme zdravotní problémy v týdnu. V první půli jsme se nemohli dostat do tempa, do šancí. Bylo to i zásluhou velmi dobře hrajícího Slovácka. Pomohl nám individuální moment Srkiho (Plavšiče), který to trefil geniálně. Jinak první půle nebyla z naší strany nic moc. Do druhé půle jsme vstoupili mnohem líp, ale dlouho se nám nedařilo z brejkových situací přidat druhý gól. Naštěstí Ibra (Traoré) dal gól, který nám dodal klid. Závěr jsme dohráli velmi dobře,“ pochvaloval si domácí kouč Jindřich Trpišovský.

FORTUNA:LIGA, skupina o titul, 3. kolo
SK Slavia Praha – 1. FC Slovácko 3:0 (1:0)

Branky: 29. Plavšič, 75. Traoré, 84. Lingr. Rozhodčí: Zelinka – Kubr, Kříž – Štěrba (video). ŽK: Traoré, Lingr (oba Slavia). Diváci: 13.119.

Slavia: Mandous – Schranz, Ousou, Kúdela, Oscar (46. Ševčík) – Hromada (78. Kačaraba), Holeš – Sor (46. Lingr), Plavšič, Jurásek (46. Traoré) – Tecl (66. Fila). Trenér: Trpišovský.

Slovácko: Nguyen – Hofmann, Daníček, Kadlec – Tomič (71. Kalabiška), Havlík, Ljovin (71. Vecheta), Holzer (89. Juroška) – Sadílek, Cicilia (81. Kohút), Jurečka (89. Divíšek). Trenér: Svědík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x