Fotbalová sláva ve Štítné. Když řádí televizní borci

Foto: Radek Holík
ŠTÍTNÁ NAD VLÁŘÍ - Byla to opravdu zajímavá sestavička. Ve Štítné slavili fotbalovou stovku, pravda, dva roky si museli kvůli covidu počkat, takže si připomínali už 102 let od chvíle, kdy se tu začal hrát organizovaný "míč kopaný." Bývalý výborný ligový hráč, rodák z regionu Tomáš Polách, sestavil hvězdnou jedenáctku, domácí vyztužili své borce z krajského přeboru bývalými oporami a šlo se na věc.

Ještě předtím si do sytosti zahráli nejmladší adepti slávy na zeleném pažitu z přípravek a žákovských týmů a pak už mohl začít lítý boj coby vrchol oslav.

Tým hvězd Tomáše Polácha nenesl svůj hrdý název jen tak. V jeho sestavě mnoho známých tváří, třeba zlínský trenér Jan Jelínek, jeho svěřenec Lukáš Bartošák, David Hubáček, ale i Jiří Hamza, Jan Trousil, hokejista Libor Kašík a mnozí další. Jako dvě třešničky na slavnostním dortu pak pánové Ondřej Tomek a Petr Kubásek, oba známí televizní moderátoři a komentátoři. Ti se střídavě starali i o komentování průběhu velezajímavého zápasu.

„Hráli jsme dvakrát 40 minut, atmosféra byla ryze přátelská, domácí výborní, ale my také. Zrodil se poněkud divoký výsledek 11:7 pro můj tým,“ hodnotil Tomáš Polách.

Zajímavé bylo, že mezi plejádou špičkových fotbalistů se vůbec neztratili ani pánové známí z televizních obrazovek. „Míč nám nikdy nedělal potíže, my jsme takový hybrid pánů Ronalda a Messiho, no možná i Brňáků Karlů Kroupy a Jarůška,“ smáli se unisono Petr Kubásek a Ondra Tomek na hřišti i u pomezní čáry s mikrofonem.

„Soupeř byl opravdu nabitý, to si přiznejme, ale naši kluci hráli taky dobře, my starší jsme se snažili, ti mladší běhali,“ přidal názor jeden z nejzkušenějších na hřišti, ředitel štítenské základní školy Josef Hnaníček, jemuž šlapal na paty donedávna ligový hráč, synovec stejného jména v dresu hvězd.

Výborné výkony na hřišti pak spousta přímých aktérů korunovala na následující taneční zábavě, kde ukázala místním děvčatům, že fotbalisté jsou rovněž slušnými tanečníky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x