Fotbalové dozvuky v Uherském Hradišti. Moře pětek, jediná jednička

foto: zlin.cz
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Jako kdyby si na slunečné odpoledne v Uherském Hradišti chtěla vyšlápnout ne zrovna oblíbena pětka. Řeč je o její neoblíbenosti ve škole. Pětka byla prostě v akci, posuďte sami.

Pár minut po skončení vypjatého utkání Slovácka s pražskou Spartou se přímo před zraky stovek odcházejících fanoušků srazilo hned pět aut. Vše bylo dílem snad pěti vteřin. Skřípění brzd bylo skoro zbytečné, spíše šlo o zvuky nárazů a poškozených plechů karoserií, štěstí, že se mezi vozidla nedostal nikdo z chodců.

Do nemocnice muselo s lehčími zraněními pět lidí, pro ně tedy sobotní odpoledne určitě na pětku, naštěstí se nejednalo o přímé ohrožení životů, šok to byl ale pro všechny účastníky nehody. Policisté byli na místě prakticky okamžitě.

Ale o práci měli postaráno i jinde, zápas teprve dozníval.

„Po jeho skončení zadrželi kolegové pět fanoušků hostujícího týmu, kteří se navzájem napadali a jsou podezřelí z výtržnictví,“ přidala další „pětkovou“ souvislost policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Tak snad na odlehčení: padla také jedna byť jen slovní jednička. Pětiletý Kája Johaník namaloval a přímo na stadionu předal dědovi Vojtovi k nedělnímu svátku krásný fotbalový plakát, kterak dává Slovácko gól téměř nepřemožitelné pražské Spartě.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x