Fotbalové hodování na Slovácku začíná

Foto: 1.FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Všichni už mluví o středečním finálovém utkání v MOL Cupu proti pražské Spartě. Ale ono je to poněkud předčasné. I sobotní zápas proti ostravskému Baníku má svoji důležitost. Slovácko si totiž může definitivně pojistit čtvrté místo v nejvyšší soutěži a také tudy může za určitých okolností vést cesta do pohárové Evropy.

Jeden ze zkušených fotbalistů slováckého výběru Vlastimil Daníček mluví o tom, že je důležité koncentrovat se i na sobotní odpolední duel.

„Když tomu tak není a dostanete se na chvíli do nepohody, hodně špatně se pak znovu hledá,“ ví, o čem mluví. Pohár je samozřejmě hodně důležitý, ale duel s tradičním rivalem má rovněž své.

Policie vyhodnotila duel jako rizikový, ostravští chachaři bývají docela drsní.

„No, to bývají, ale zase umějí udělat atmosféru jako nikdo jiný,“ říká věrná fanynka Slovácka Růžena Pašková.

Je jí… pssst 86… ale vyšší věk není vůbec proti její osobní účasti.

„Mám to dobré, před pár lety jsem k osmdesátce za přízeň klubu dostala doživotní permanentku. V ochozech budu v sobotu a samozřejmě i ve středu, našim klukům držím pěsti, potřebujeme velký úspěch, to je jasné,“ těší se paní Růžena.

Středeční finále poháru je už vyprodáno, na sobotu vstupenky ještě budou.

Možná si to řadoví fandové ani tolik neuvědomují, paní Růžena určitě ano.

„Byla jsem s klubem v dobách dobrých i zlých, tyhle časy ovšem považuji přímo za výborné, tak si toho važme,“ praví sympatická superfanynka moudře a prozíravě.

Mimochodem, tušíte, jak se dostala k fotbalu?


To je jednoduché, jako holčička jsem chodívala pást husy, na louce proháněli kluci míč. Já se ráda připojila, no a už mi to na příštích 80 let zůstalo,“ směje se před startem slováckých fotbalových hodů, které po poháru pokračují ještě venkovními zápasy s pražskými „S“ a pak na závěr snad velice úspěšné sezóny doma s Hradcem Králové.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x