Fotbalové Slovácko na bruslích! Nejvíc to šlo Marku Havlíkovi, brankář Nguyen si řekl o reprezentační dres

Michal Kadlec jako hokejový rozhodčí. Foto: 1. FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Přesně před týdnem nastoupilo fotbalové Slovácko ke svému poslednímu letošnímu zápasu, ve kterém si zajistilo postup do čtvrtfinále MOL Cupu. Teď hráče čeká zasloužené volno, které si začátkem tohoto týdne zpestřili hokejovými zápasy.

Příjemná změna čekala v tomto týdnu na fotbalisty 1. FC Slovácko, kteří si místo kopaček nazuli brusle a na hlavu nasadili helmu. Na zimním stadionu si totiž užili porci hokejových zápasů, kterými si zpestřili zimní přestávku. První utkání odřídil v roli rozhodčího kapitán fotbalistů Michal Kadlec.

Samozřejmě jsme hráli opatrně, s rozumem. Já jsem byl rozhodčí, pobolívá mě rameno, tak jsem to klukům alespoň odpískal. Určitě to splnilo to, co jsme chtěli. Nejlepší byl určitě masér Pavel Stašek,“ říká Kadlec, který vyzdvihl i oba gólmany.

Paťa Šimko chytá častěji, takže už je vyhraný, ale Filip Nguyen byl poprvé v hokejové brance a docela mu to šlo. Navíc byl součástí vítězného týmu. Musíme poděkovat panu Stavjaňovi z hokejového klubu, že nám vyšli vstříc,“ dodává Kadlec.

Masér Pavel Stašek hraje hokej pravidelně, a tak mohl ohodnotit výkony fotbalistů Slovácka na bruslích opravdu fundovaně.

Výborný byl Marek Havlík, který hrál s přehledem a s minimem chyb. Překvapil mě i Filip Nguyen, který když potrénuje, tak by mohl s Vietnamem na olympiádu,“ říká s úsměvem masér Slovácka.

Jeho slov se hned chytil právě Filip Nguyen. „Vyhráli jsme myslím 7:3, takže vítězná premiéra v hokejové brance. Já neumím bruslit, takže pro mě byl nejtěžší pohyb, ale předvedl jsem tam i několik zákroků, takže jsem spokojený. Bylo to zajímavé zpestření. Jednou jsme byli hrát hokej, když jsem byl ve Vlašimi. To jsem byl v poli a spíš jsem tam tak stál a ostatní kolem mě jezdili. V brance to bylo o dost lepší a myslím si, že bych mohl být jedničkou ve vietnamské hokejové reprezentaci. Asi bych ji ale musel založit,“ dodává s úsměvem gólman Slovácka.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x