Fotbalové volby v kraji: okresními předsedy dál zůstávají Miko a Kopčil

Zkušený funkcionář František Miko dál zůstává šéfem fotbalu na Uherskohradišťsku. Foto: OFS Uherské Hradiště
ZLÍNSKÝ KRAJ – Žádný převrat ani velké změny se nekonají. Předsedové Okresního fotbalového svazu Uherské Hradiště František Miko i jeho kolega z Kroměříže Libor Kopčil na volebních valných hromadách obhájili své pozice a budou dál pokračovat v rozdělané práci.

Jsem rád, že zůstávám ve funkci. Je to uznání mé práce, že to dělám dobře. Současně ale všichni vědí, že se bude jednat o mé poslední volební období. V něm bych chtěl nejen opět v rámci možností zvelebovat kopanou na Uherskohradišťsku, ale také si hledat a vychovat svého nástupce,“ prohlásil František Miko.

Šestašedesátiletý funkcionář stojí v čele OFS dvě funkční období. Nyní má před sebou poslední čtyři roky. Důvěra jej potěšila, obdržel 52 z 53 možných hlasů.

Svoji pozici ve výkonném výboru, který má nově sedm členů, obhájili také Čestmír Šátek, Pavel Franěk a Aleš Zlínský. Nováčky jsou sekretář Huštěnovic Petr Malenovský, trenér dorostenců Slovácka Tomáš Stýskal a předseda SK Stříbrnice Radim Krsička. Revizní komise bude pracovat ve složení Miroslav Bahula, Zdeněk Botek a Pavel Klučka. Další změnou je nový znak OFS Uherské Hradiště.


Na volební valnou hromadu, která se v úterý odpoledne uskutečnila ve sportovní hale v Uherském Hradišti, se dostavilo 56 delegátů ze sedmdesáti okresních fotbalových oddílů. Všichni z nich prošli neoblíbenými, ale povinnými antigenními testy.

Valné hromady se na Slovácku zúčastnil také generální sekretář FAČR Jan Pauly, který se zástupci fotbalových klubů několik minut diskutoval. Hlavním tématem byly členské příspěvky a dohrání letošní sezony. Pauly už ovšem tak optimistický jako v jiných městech a krajích nebyl.

Zatímco v Uherském Hradiště byli delegáti schovaní ve sportovní hale, v Kroměříže se valná hromada uskutečnila ve stejný den na fotbalové tribuně třetiligové Hanácké Slavie. Důvodem byla nepříznivá epidemiologická situace. „Udělali jsme maximum, abychom minimalizovali riziko nákazy. Kromě roušek a rozestupů nechyběla ani povinnost antigenních testů,“ vysvětlil Libor Kopčil, staronový předseda kopané na Kroměřížsku, který vládne již dlouhých 14 let. A nyní bude další čtyři.

Oproti minulým volbám ale jeho vítězství nebylo tak přesvědčivé. V duelu proti předsedovi holešovské kopané Milanu Roubalíkovi uspěl v poměru 25:17.

Z 54 okresních klubů s právem volby svou možnost využilo hned 45. I na Hané sedmičlenný výkonný výbor v čele Liborem Kopčilem doznal zásadní změnu. Řada stávajících členů totiž nekandidovala, a tak ke Bsonkovi s Pumprlou přibylo hned kvarteto nových tváří. Kromě Radovana Budína jsou to Ondřej Benedikt, Jan Zapletal a Miroslav Žůrek.

Nový výkonný výbor OFS Uherské Hradiště:

Předseda: František Miko.

Členové: Pavel Franěk, Radim Krsička, Petr Malenovský, Tomáš Stýskal, Čestmír Šátek, Aleš Zlínský.

Revizní komise: Miroslav Bahula, Zdeněk Botek, Pavel Klučka.

Nové výkonný výbor OFS Kroměříž:

Předseda: Libor Kopčil.

Členové: Ondřej Benedikt, Martin Bsonek, Radovan Budín, Aleš Pumprla, Jan Zapletal, Miroslav Žůrek.

Revizní komise: Karel Brezanský, Zdeněk Čevela, Marek Zdráhal.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x