FOTOGALERIE: Na start rožnovského Nočního běhu se postavila sedmdesátka závodníků

Foto: Milan Mikšík
ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Seriál Nočních běhů ve Zlínském kraji pokračoval v sobotu 21. května 4. ročníkem závodu v Rožnově pod Radhoštěm. Druhý podnik z letošní pětidílné série přilákal rovnou sedmdesátku závodníků. Celkové pořadí opanoval David Mikala.

Letošní Noční běh se v Rožnově konal po vynucené dvouleté covidové pauze. Atleti poměřili své síly ve 3 mužských a 3 ženských kategoriích. Zazávodit si mohli také junioři, juniorky a tandemy MIX složené z jednoho muže a jedné ženy bez rozdílu věku. Organizátoři navíc připravili rodinný charitativní běh pro Handicap Zlín, jehož trať měřila 700 metrů.

Trasa Nočního běhu v Rožnově pod Radhoštěm vedla od Lesoparku k Jurkovičově rozhledně a zpět. „Hlavní závod měří necelých 6,2 kilometrů. Nově se podařilo, díky výborné spolupráci a ochotě Valašského muzea v přírodě, zajistit proběhnutí nejen rožnovským skanzenem, ale i Valašskou dědinou,“ uvedl Bob Komín z pořádajícího Spolku Běhy Zlín.

Celkové pořadí v mužské kategorii nakonec opanoval David Mikala, který doběhl v čase 0:25:46. Druhý nejlepší čas si připsal Ivan Balíček (0:25:56) a třetí doběhl v čase 0:26:19 Miroslav Bětík.

V ženské kategorii měla nejrychlejší nohy Martina Mazáčová, která přeťala cílovou pásku v čase 0:31:02. Na druhém místě skončila Jitka Bařinková s časem 0:31:20 a bronz brala Iva Hapalová díky času 0:33:00.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x